Δράση για τα άτομα με Αναπηρία απο το 1ο ΕΠΑΛ και 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

 

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμα μια ευκαιρία στην κοινωνία. Να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

 

Έτσι φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Αλιβερίου σε συνεργασία με το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου αναλαμβάνουν  μια δράση, για την ίση μεταχείριση στην κοινωνία μέσω  του αθλητισμού, των ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας επί ζητημάτων ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση.

 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

 

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική, αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

 

Συντονιστές της Δράσης θα είναι :  Ν. Παπαδόπουλος και Χ. Λαχανά