6 εύκολοι τρόποι για να κερδίσεις χρόνο, ψυχική και σωματική υγεία μέσα στη μέρα σου από την Ψυχολόγο Ξένια ΓιαννάκηΑναρωτιέστε πολλές φορές "24 ώρες την ημέρα, αλλά και πάλι δε φτάνει"..... έτσι δεν είναι;
Υπάρχουν όμως τρόποι για να κερδίσετε περισσότερα από τη μέρα σας.
Ζούμε σε μια εποχή όπου το άγχος είναι σίγουρα διάχυτο στον σύγχρονο κόσμο. Ένας από τους λόγους είναι οι απαιτήσεις της καθημερινότητας. Πέρα από όλα όσα έχουμε ήδη να κάνουμε, το θέμα είναι ότι πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να συσσωρεύουμε ακόμη περισσότερα πράγματα στις καθημερινές «λίστες υποχρεώσεων». Αυτό μπορεί να προκαλέσει άγχος και στρες, τα οποία οδηγούν σε κακή υγεία με διάφορους τρόπους, επηρεάζοντας την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου μας, την ανοσοποιητική και πεπτική λειτουργία και την ορμονική και κυτταρική μας ισορροπία. Το άγχος μπορεί επίσης να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις διατροφικές μας συνήθειες και τις διατροφικές επιλογές μας.
Εφικτές για όλους, έξυπνες προτάσεις για το τι μπορούμε να κάνουμε για να επιμηκύνομε το χρόνο μας, μας δίνει η Ψυχολόγος κα Ξένια Γιαννάκη.


Σας μεταφέρω 6 τρόπους για να κερδίσετε περισσότερα στη μέρα σας, κερδίζοντας παράλληλα την ψυχική και σωματική σας υγεία σας!
1. Δώστε προτεραιότητα σε ό, τι είναι σημαντικό.
Αυτή είναι μια δεξιότητα και χρειάζεται εξάσκηση. Δοκιμάστε μία λίστα και πάλι αναθεωρήστε όπου χρειαστεί.
2. Ζητήστε υποστήριξη.
Όλοι χρειάζονται βοήθεια κάποια στιγμή, μη φοβάστε να ζητήσετε ένα χέρι βοήθειας. Κάντε ό,τι μπορείτε, αλλά είναι σημαντικό να μπορείτε να παρατηρήσετε μόνοι σας όταν τα πράγματα γίνονται λίγο υπερβολικά.
3. Σχεδιάστε εκ των προτέρων.
Μπορείτε να προετοιμαστείτε για περισσότερα πράγματα με λίγο προγραμματισμό.
4. Διατηρήστε ένα βαθμό ευελιξίας. Εάν κρατάμε ένα πολύ άκαμπτο πρόγραμμα, τότε μπορεί να λειτουργήσει εναντίον μας. Η προσαρμοστικότητα είναι μια μεγάλη δύναμη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αισθάνεστε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο.
5. Να παίρνετε πάντα λίγο χρόνο για το «εγώ».
Έχετε ανάγκη να δείτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες του. Και μάλιστα να είναι σε προτεραιότητα. Αν ξεκινήσετε τότε γίνεται συνήθεια.
6.«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα».
Αυτό είναι ένα απόσπασμα που ισχύει για όλους μας. Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθούν σπουδαία πράγματα - όποια κι αν είναι αυτά. Όταν βιαζόμαστε, κάνουμε λάθη. Μπορούμε όμως να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στο σωστό σημείο και να δημιουργήσουμε κάτι για το οποίο να είμαστε περήφανοι.