Αλεξάνδρα Θαλασσινού : "Να καταθέσει ο δήμος εκ νέου ενδικοφανή προσφυγή για να μην κατασκευαστεί ο υδροηλεκτρικός σταθμός που θα καταστρέψει τον Μανικιάτη καταρράκτη"Όχι στην καταστροφή του μοναδικού Καταρράκτη Μανικιάτη! Δε θα επιτρέψουμε άλλο ένα περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο μας!

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου, στο τέλος της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, ως Δήμος για Όλους θέσαμε εκτός ημερήσιας διάταξης και ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρότατο και κατεπείγον θέμα της έκδοσης βεβαίωσης παραγωγού από τη ΡΑΕ 580/24-11-2021 σε αντικατάσταση της 173/2021 για υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1,33 MW από την εταιρεία ΝΑΝΚΟ ΜΥΗΕ Μανίκια ΑΕ στο Μανικιάτη....

Ζητήσαμε (μιας και η προθεσμία για την κατάθεση ενδικοφανούς προσφυγής λήγει στις 27 Δεκεμβρίου) να οριστεί άμεσα από την Οικονομική Επιτροπή δικηγόρος που θα καταθέσει για το Δήμο μας εκ νέου ενδικοφανή προσφυγή ( έχει ήδη κατατεθεί από το Δήμο μας το καλοκαίρι η πρώτη ενδικοφανής προσφυγή)...Ευτυχώς σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο συμφώνησε! Περιμένουμε λοιπόν από τη δημοτική αρχή να πράξει άμεσα αυτό που συμφωνήσαμε χτες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Αυτό που θέλουμε για τον τόπο μας είναι η ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και με όρους δικαιοσύνης,δημοκρατίας και ισότητας για όλους τους δημότες....Στα Μανίκια προωθούμε τον αθλητικό τουρισμό, τις πίστες αναρρίχησης, τον αθλητισμό γύρω από τον καταρράκτη (canyoning, κτλ)....

Σε έναν μοναδικής ομορφιάς τόπο ενταγμένο στο δίκτυο Natura 2000, θα δώσουμε εμείς ως Δήμος την αναπτυξιακή προοπτική που του ταιριάζει, που θέλει η τοπική κοινωνία και όχι αυτή που προσπαθεί να μας επιβάλλουν η ΡΑΕ και τα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα!