Αντιπεριφερειάρχης Κελαϊδίτης : Eπέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ» στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας [ΦΩΤΟ]


Σχετικά με την εξέλιξη στην οποία βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Κάρμελ», ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, κ. Γεώργιος  Κελαϊδίτης Παρά τα έντονα κατά τόπους καιρικά φαινόμενα και τις χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία του Νομού μας, το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό, με την επιχείρηση περισσότερων από 25 ιδιόκτητων και μισθωμένων μηχανημάτων έργου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο η ασφάλεια και η προσβασιμότητα.

Χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά διαστήματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης και αναλόγως με την εξέλιξη της έντασης των φαινομένων, στα τμήματα Ψαχνά-Προκόπι, Στενή-Στρόπωνες, Κοντοδεδσπότι-Αγία Σοφία, Κοκκινομηλιά-Παππάδες αλλά και σε τμήματα του οδικού μας δικτύου που βρίσκονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Ειδικότερα, για το τμήμα Ψαχνά-Προκόπι από την 28 η  χ/θ έως την 37 η  χ/θ της Εθνικής Οδού Χαλκίδας – Αιδηψού, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, μετά και από την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.


Παρακαλούμε τους πολίτες για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν έως τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής. Οι οδηγοί οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, εφόσον αυτές καταστούν αναγκαίες.

Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας παραμένει σε εγρήγορση και πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.