Χάθηκαν 500.000€ για το Ινστιτούτο Γ.Ν Παπανικολάου. Για ανικανότητα και ανεπάρκεια καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ο Παναγιώτης Αναγνώστου - Τι απαντάει ο Δήμαρχος Μπουραντάς δείτε στο ΒΙΝΤΕΟΧάθηκαν για τον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου 500.000€, λόγω ανικανότητας και ανεπάρκειας της Δημοτικής αρχής, κατήγγειλε κατά τη συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου  ο κ. Παναγιώτης Αναγνώστου την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, ο  κ.  Παναγιώτης Αναγνώστου ανέφερε ότι η ΔΕΗ Α.Ε. προσέφερε στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου 1.000.000 €, στις αρχές της δεκαετίας του 2010, στα πλαίσια της κατασκευής της Μονάδας Νο.5. Τα χρήματα αυτά θα τα χρησιμοποιούσε ο Δήμος για την επισκευή - συντήρηση της οικίας Γεωργίου Παπανικολάου, προκειμένου αυτή να καταστεί επισκέψιμη. 

Για τον σκοπό αυτό δόθηκαν στον Δήμο από την ΔΕΗ 500.000 €, σε δύο δόσεις των 250.000 €.

Για τα υπόλοιπα 500.000 € η ΔΕΗ ζήτησε από τον Δήμο παραστατικά στοιχεία της διάθεσης των πρώτων 500.000 €, προκειμένου να προχωρήσει στην έγκριση και διάθεση των υπολοίπων δύο δόσεων των 250.000 € προς τον Δήμο.

Δυστυχώς  η  Δημοτική αρχή ποτέ δεν κατέθεσαν τα σχετικά παραστατικά που ζητήθηκαν από την ΔΕΗ, με αποτέλεσμα το ποσό των 500.000 € να χαθεί για τον Δήμο.

Κατόπιν αυτής της καταγγελίας από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Αναγνώστου, θα περίμενε κανείς να υπάρξει σχετική ενημέρωση για την αποτυχία αυτή, καθώς και σύσταση διερευνητικής επιτροπής.

Δυστυχώς αντί αυτού, άρχισε μια οξύτατη διαμάχη μεταξύ των νυν και πρώην Δημάρχων κου Μπουραντά και κου Θωμά για το ποιος ευθύνεται.

Τα συμπεράσματα αφήνονται στους δημότες αυτού του Δήμου, οι οποίοι είναι οι ζημιωμένοι της υπόθεσης αυτής.

ΒΙΝΤΕΟ 

Ο  κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 500.000€  ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΠΌ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ Η  ΟΞΥΤΑΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ 

                                ΚΑΙ Ο ΔΙΑΠΛΗΚΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ