Έφυγε στα 98 της χρόνια η Ροζίτα Σώκου, χτυπημένη από κορονοϊό


Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών η Ροζίτα Σώκου αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία ιστορία για την ελληνική τηλεόραση όπου έκανε το ντεμπούτο της το 1977 με το "Να η Ευκαιρία" το οποίο έγινε πολύ δημοφιλές χάρη στο δυνατό χιούμορ της Ροζίτας. Πριν λίγες ημέρες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ανεμβολίαστη και σήμερα Τρίτη 14/12, δεν τα κατάφερε και υπέκυψε .

Την ανακοίνωση για το θάνατο της έκανε η κόρη της Ιρένε Μαραντέι :

«Πέθανε η μητέρα μου Ροζίτα Σώκου, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με κορονοϊό. Σύμφωνα με την επιθυμία της θα γίνει αποτέφρωση σε κλειστό κύκλο χωρίς συμμετέχοντες και αργότερα που θα έχω γίνει και εγώ καλά, θα κάνουμε ένα πάρτυ με τους φίλους για το σκόρπισμα της τέφρας και το κατευόδιο.

Γεννημένη το 9 Σεπτεμβρίου 1923 είχε πρόσφατα γιορτάσει τα 98α γενέθλιά της και είχε μόλις ολοκληρώσει την δεύτερη επαυξημένη και βελτιωμένη έκδοση της αυτοβιογραφία της με τίτλο "Ο αιώνας της Ροζίτας".

Τον αιώνα βέβαια δεν τον έφτασε αλλά καλύτερα για εκείνη γιατί ήταν ήδη πολύ κουρασμένη και ταλαιπωρημένη. Δεν σας γράφω περισσότερα γιατί και εγώ είμαι σε δύσκολη κατάσταση στο νοσοκομείο. Μη γράψετε πολλές κακίες και ανακρίβειες αν μπορείτε. Αυτά πονάνε πολύ. Στο κανάλι Ροζίτα Σώκου στο YouTube θα βρείτε ενδιαφέρον και χρήσιμο υλικό. »