Γεώργιος Θεοδώρου : "Η Καθαριότητα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου βρίσκεται σε «αποσύνθεση»"Τι κι αν η καθαριότητα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, τι κι αν έχει άμεση σχέση με την υγεία μας, τι κι αν επιβαρύνει το περιβάλλον, τι κι αν λένε πως «είναι μισή αρχοντιά».

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπεύθυνου για την καθαριότητα αντιδημάρχου στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου διαθέτει 13 απορριμματοφόρα, εκ των οποίων τα 5 (ποσοστό 38,46%) είναι σε ακινησία. Τα τρία από αυτά είναι παρατημένα με πολύ μεγάλες βλάβες που δεν συμφέρει να επισκευαστούν και τα άλλα δύο με μεγάλες βλάβες που χρειάζονται πολλά χρήματα. Κανείς δεν θυμάται από πότε έχουν αποκτηθεί. Αυτά είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οκτώ απορριμματοφόρα για όλα το Δήμο. Από το Μετόχι μέχρι την Ακτή Νηρέως. Αν σε αυτό προσθέσουμε πόσα δεν κινούνται λόγω έλλειψης καυσίμων(!!!), πόσα κυκλοφορούν με βλάβες με κίνδυνο για τους εργαζόμενους, τότε καταλαβαίνουμε τι καθαριότητα έχουμε.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και επισημαίνουν τα προβλήματα. Διπλές βάρδιες, απλήρωτα τα γάλατα, φθαρμένα ελαστικά στα αυτοκίνητα, έλλειψη στόλου απορριμματοφόρων, έλλειψη πλήρους  και τακτικής συντήρησης  και πολλά άλλα, που έστειλαν εγγράφως στη Δημοτική Αρχή. 

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών έριξε την ευθύνη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, γιατί, λέει, αργεί να τους εγκρίνει τις τροποποιήσεις του προϋπολογισμού. Γιατί δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα και οι άλλοι δήμοι; Πόσες αλήθεια τροποποιήσεις έχουν γίνει όλο το χρόνο και τι σημαίνει αυτό; Γιατί τις απορρίπτει η Αποκεντρωμένη; Έχει κάτι εναντίον του δήμου μας; Πάντα κατά το δόγμα της «Συμπολιτείας», οι άλλοι φταίνε. Φταίει η ανεπάρκειά τους, η ανοργανωσιά τους, η ανικανότητά τους και μόνο.

Και αντί να σκύψουν στο πρόβλημα, αντί να βελτιώσουν την κατάσταση και να οργανώσουν την υπηρεσία και να προβούν σε σταδιακή αντικατάσταση και αύξηση των απορριμματοφόρων, ο μεν αντιδήμαρχος καθαριότητας υπερασπίζεται με σθένος τις «επιτυχίες» τους, όλα καλά καμωμένα κατ’  αυτόν, ο δε αντιδήμαρχος Κύμης, από «δημοκρατική ευαισθησία», ζητά από το Δήμαρχο να διενεργήσει ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) σε βάρος υπαλλήλου του Πρωτοκόλλου, γιατί η υπάλληλος έδωσε το έγγραφο των εργαζομένων στην αντιπολίτευση, με το φαιδρό επιχείρημα – δικαιολογία, ότι το έγγραφο απευθυνόταν σε αυτόν!!! Ζητά δε και από όλους τους συμβούλους της Παράταξής του να στηρίξουν αυτό το αίτημα και να καταδικάσουν την υπάλληλο, με έκδηλο το συναίσθημα της εκδίκησης στην ομιλία του, αν και είπε πως λυπάται γι’  αυτό. Και ως συνήθως, κανείς δεν μίλησε από την «Συμπολιτεία», κανείς δεν διαφώνησε για όλα αυτά. Ήταν απόρρητο έγγραφο; Δεν πρέπει να γνωρίζουν οι Παρατάξεις και οι δημότες τα όσα συμβαίνουν; Πού είναι τόσα χρόνια η δημόσια λογοδοσία από τη Δημοτική Αρχή;

Άβυσσος χωρίζει τα λόγια τους από τις πράξεις τους. Πάνω από εφτά χρόνια τώρα, τίποτα το νέο, το ελπιδοφόρο, το καινοτόμο, το σύγχρονο, το αναπτυξιακό, δεν έχουν να επιδείξουν.  Απλά υπάρχουν. Και υπάρχουν με πρότυπό τους η εποχή του Μαυρογιαλούρου.

                                    Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ