Η Εορτή του Αγίου Νικολάου στην Κάρυστο παρουσία του Δημάρχου Ραβιόλου και στο Αργυρό


Με λαμπρότητα και των υγειονονικών διατάξεων εορτάσθηκε την 6η Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Νικολάου του προστάτου των απανταχού της γής  ναυτιλομένων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας όπου εορτάσθηκε η μνήμη του, σε φερώνυμους Iερούς Nαούς.
Ιδιαίτερα η πόλη της Καρύστου τίμησε τον Άγιο και πολιούχο της στον φερώνυμο Iερό Nαό όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη εφημέριο ενορίας Μύλων επαρχίας Καρύστου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο λόγο και ευχήθηκε εόρτια  στους παριστάμενους πιστούς μεταξύ των οποίων του Δημάρχου Καρύστου κ. Ελευθέριου Ραβιόλου των τοπικών αρχών και φορέων της πόλεως εκπροσώπων του αστυνομικού και λιμενικού τμήματος Καρύστου οι οποίοι  τίμησαν τον πολιούχο και προστάτη με την συμμετοχή τους στην Θεία Ευχαριστία.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνος του Αγίου μέχρι τον λιμένα Καρύστου όπου τελέσθηκε δέηση για τους απανταχού της γης ναυτικούς.

Επίσης η εορτή του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε και στον φερώνυνο Ιερό Ναό του Αργυρού (Βύρα) επαρχίας Δύστου  όπου ιερούργησε κατόπιν άδειας και ευλογίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον εξ Αργυρού καταγόμενο  Πανοσ Αρχιμ Παντελεήμων Πούλο τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα εφημέριο Κοσκίνων και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου.