Ημέρα Μνήμης για τους Ιερείς και Κτήτορες της Ενορίας Περιβολίων Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας


Με την πρέπουσα Λαμπρότητα πανηγύρισε την Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, η Ενορία Περιβολίων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου την εορτή του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τελέσθηκε το Ιερό Κτητορικό Μνημόσυνο των Ιερέων και Κτητόρων της Ενορίας, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της διασποράς του Κορονοϊού.

Την Παραμονή της Εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία από τον Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Μπατή Εφημέριο Καλημεριάνων. Την επομένη ημέρα στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου Ιερούργησαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι: π.Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος Αγίου Λουκά Αλιβερίου, π.Αντώνιος Γκίκας εφημέριος Δύστου, ο Οικονόμος π.Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων, οι Πρεσβύτεροι: π.Σταμάτιος Νονας εφημέριος Κοσκίνων και ο π.Παναγιώτης Καρακίτσος εφημέριος του Ιερού Ναού και ο Διάκονος π.Αποστολος Μπάκουλης.

Κατά την διάρκεια την Θείας Λειτουργίας οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τμήμα Ι.Λειψάνων εκ των Σφαγιασθέντων Νηπίων.

Στο αναλόγιο έψαλλε χορός υπό την καθοδήγηση του Ιεροψάλτου και Αναγνώστου της Ιεράς Μητροπόλεως κ.Αναστασίου Ρέτσα, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της όλης διοργάνωσης της Λατρευτικής Συνάξεως με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Στο τέλος προ της απολύσεως ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Γιαννούλης, μίλησε για την ζωή του αείμνηστου Ιερομονάχου Στεφάνου Κόκκινη αλλά και εκ μέρους όλων των παρισταμένων Ιερέων ευχήθηκε στον Αναγνώστη Αναστάσιο Ρέτσα λόγω επετείου της χειροθεσίας του εις τον βαθμό του Αναγνώστου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας κ.κ. Σεραφείμ το έτος 2018, ο Κύριος να του χαρίζει Έτη Πολλά, Ευλογημένα και Πνευματικώς Καρποφόρα ώστε να διακονεί το Ιερό Αναλόγιο.

Στην συνέχεια τελέσθηκε σε κλίμα κατανύξεως το Ιερό Μνημόσυνο και ακολούθως στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου " Το Όραμα" με την ευγενή χορηγία του συλλόγου, παρατέθηκε εόρτιο γεύμα για όλους τους παρευρισκόμενους.