Μέτρα για την στήριξη της εστίασης ζητά το Επιμελητήριο της ΕύβοιαςΜε επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Ιωάννης Γεροντίτης την οποία απέστειλε προς τον  Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών  κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τους Βουλευτές Ευβοίας, τα Επιμελητήρια της χώρας, την Κ.Ε.Ε.Ε. και την Ε.Σ.Ε.Ε, έθεσε εκ νέου τα αιτήματα για την στήριξη της εστίασης.
 


Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά :

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί, 
Για ακόμα μια φορά η Εστίαση είναι ο πλέον θιγόμενος και ζημιωμένος επαγγελματικός κλάδος από την πανδημία. Οι επιχειρήσεις του χώρου, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αγωνίζονται να παραμείνουν βιώσιμες και να ανταπεξέλθουν σε όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. 
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, θα προκαλέσουν πρόσθετες απώλειες στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης πέραν της απώλειας του 50% που σημείωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και θα δημιουργήσουν ασφυκτικές συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία τους. 
• Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει καταβάλλει και συνεχίζει να καταβάλλει προσπάθειες να ανταπεξέλθει στις ανάγκες στήριξης των επιχειρήσεων εστίασης. 
Οι 
Οι παρούσες συνθήκες όμως εξαιτίας της διασποράς του κορωνοΐου καθιστούν “λογικά” απολύτως απαραίτητο, ο κλάδος της Εστίασης να τυγχάνει ιδιαίτερης 
αντιμετώπισης από την Πολιτεία. 
Σε αυτή την πραγματικότητα, το Επιμελητήριο Εύβοιας ζητά την αποφασιστική και γενναία στήριξη του κλάδου της εστίασης, ως εξής: 
1. Επαναφορά του μέτρου Επιδότηση ενοικίου 
2. Επαναφορά του μέτρου της Αναστολής συμβάσεων εργασίας 
3. Μείωση του ΦΠΑ στο 6% 
4. Απαλλαγή δημοτικών τελών 
5. Αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων 
6. Αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων 
7. Ειδικό πρόγραμμα με τη μορφή της Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης 
8. Προγράμματα επιδότησης, χωρίς απαγορευτικά κριτήρια, που να αφήνουν εκτός τις 
περισσότερες επιχειρήσεις 
9. Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών 

Θα παρακαλούσαμε θερμά για την θεσμοθέτηση των προτάσεών μας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επιβίωση του κλάδου ώστε να ανακτήσουν οι επιχειρήσεις μέρος της δυνατότητας να είναι βιώσιμες στο άμεσο μέλλον.