Ο Γιώργος Παπανδρέου οδηγεί το ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη Κυριακή-Πολλά τα σενάριαΟ Νίκος Ανδρουλάκης θριαμβευτής από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και πολλά είναι τα σενάρια για το δεύτερο γύρο.
Με μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 5/12 οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.
Ο μεγάλος νικητής ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11% και ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,06%. Τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με μόλις μία μονάδα διαφορά από τον δεύτερο έλαβε το ποσοστό 26,06%.
Παρά την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο πρώτους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε τελικά να προχωρήσουν στο δεύτερο γύρο καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων των Χρηστίδη, Καστανίδη, Γερουλάνου, αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Ο ευρωβουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση ενώ εικάζεται πως δεν θα προσέλθουν πάλι στις κάλπες, επιλέγοντας την αποχή.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του θεωρούν σίγουρη τη νίκη έχοντας το αβαντάζ των 10 μονάδων από τον δεύτερο και θεωρώντας αδύνατο να μην εισχωρήσει υπέρ του, ένας αριθμός ψήφων από όσους βγήκαν από την κούρσα της διαδοχής.
Άλλωστε ως πρώην γραμματέας του ΚΙΝΑΛ διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες τις οργανώσεις στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτάσσεται ως ο νέος και άφθαρτος πολιτικός, ενώ το πολύ σοβαρό αδύνατό του σημείο παραμένει ότι εάν εκλεγεί τελικά αρχηγός του κόμματος δεν μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Βουλής και πολύ περισσότερο στις συνεδριάσεις των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων. Άρα θα πρέπει να τον αντικαθιστά κάποιο άλλο πρόσωπο του κόμματος που ορίζει η κοινοβουλευτική ομάδα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου έχει σκοπό να αναδείξει ιδιαίτερα αυτό το επιχείρημα ότι τη συγκεκριμένη στιγμή το ΚΙΝΑΛ έχει ανάγκη από έναν αρχηγό που θα ενώνει ουσιαστικά το κόμμα, ώστε να υπάρχει ενιαία έκφραση στο κοινοβούλιο. Ο Γιώργος Παπανδρέου χωρίς να έχει ανοίξει πολιτικά και ιδεολογικά τα χαρτιά του φαίνεται ότι είναι εκείνος που θα οδηγήσει το ΚΙΝΑΛ εκεί που επιθυμούν όλοι στο παλιό ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο αφού υπάρχουν πολλά χρέη στο ΑΦΜ του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους πρώτους που προσήλθαν στην Χαριλάου Τρικούπη ήταν ο Κώστας Λαλιώτης ενώ στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν αρκετοί που στις προηγούμενες εκλογές ήταν με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.