Β. Αποστόλου: Αυτή τη φορά η φιέστα στη Β. Εύβοια είχε πρωταγωνιστή τον κ. Μητσοτάκη

 

 

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή την επίσκεψη  του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Β. Εύβοια

 

«Ο Πρωθυπουργός, 4 μήνες μετά από την ολοκληρωτική καταστροφή της Β. Εύβοιας, επισκέφθηκε την Ιστιαία, για να παραστεί στην επανάληψη μιας φιέστας που για τρίτη φορά οργανώθηκε στην περιοχή της Β. Εύβοιας.

Μάλιστα συνοδευόταν από το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, από το οποίο τις μέρες της φωτιάς δεν βρέθηκε ούτε ένας να απαντήσει στα καταιγιστικά τηλεφωνήματα του  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Το αντικείμενο της φιέστας γνωστό: η παρουσίαση των μελετητών που έχουν αναλάβει να συντάξουν τις μελέτες για συγκεκριμένα έργα, που θα παρουσιαστούν σίγουρα, από την επόμενη Κυβέρνηση. Πρωταγωνιστής ο Πρωθυπουργός, σκηνοθέτης ο κ. Μπένος

 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο οδικό δίκτυο της Β. Εύβοιας με αοριστίες και χωρίς τεκμηρίωση, αγνοώντας μάλιστα άλλες προτάσεις που έχουν κατατεθεί.

Ισχυρίστηκε επίσης, ο Πρωθυπουργός, ότι υπήρξε άμεση ανακούφιση στους πληγέντες. Η αλήθεια είναι ότι στους πολλούς το μόνο που δόθηκε είναι οι υποσχέσεις.

 

Δεν αισθάνθηκε όμως την ανάγκη να ασχοληθεί με το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής, που δεν είναι άλλο από την εξασφάλιση της επιβίωσης στον τόπο τους και την επόμενη ημέρα.

 

Μίλησε επίσης για σημαντική τομή με τη θέσπιση των αναδόχων αναδάσωσης. Με αυτές τις πρωτόγνωρες για το χώρο διαδικασίες που αντιμετωπίζεται η αναγέννηση, εισάγοντας ιδιώτες αναδόχους σε δημόσια δάση, είναι σίγουρο ότι ανοίγει ο δρόμος και σε αλλαγές χρήσης.

 

Πάνω από όλα όμως φάνηκε για μια ακόμη φορά ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι που θα συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

 

Αυτοί που εγκατέλειψαν τη Β. Εύβοια στις φλόγες σήμερα στήνουν φιέστες. Ο ευβοϊκός λαός δεν ξεχνά.»