ΕΠΕΙΓΟΝ : Μεγάλη ανάγκη για αίμα έχει ο 19χρονος Αναστάσης από τη Χαλκίδα


Από 14/1 θα χρειαστεί αίμα στο νοσοκομείο Χαλκίδας και στο νοσοκομείο ΚΑΤ για τον 19χρονο Σάρλη Αναστάση, τραυματία του μοιραίου τροχαίου στις Αλυκές 12/1/2022.Δίνοντας το όνομα του πατέρα του Αναστάση, Κωνσταντίνος Σάρλης μπορείς να γίνεις και εσύ αιμοδότης εφόσον:

Είσαι μεταξύ 18 και 65 ετών. Μπορείς σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον ο ιατρός το επιτρέπει να δώσεις αίμα εάν είσαι 17 ετών ή πάνω από 65, μάθε λεπτομέρειες.

Ζυγίζεις πάνω από 50 κιλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις εάν είσαι κάτω από 50 κιλά, μπορεί να μην είναι ασφαλές να προσφέρεις αίμα.

Είσαι υγιής. Το αίμα από έναν άρρωστο άνθρωπο ή κάποιον που παίρνει φάρμακα μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειές για αυτόν που θα το πάρει. Δεν θα μπορέσεις να προσφέρεις αίμα εάν είχες στο παρελθόν ίκτερο ή ηπατίτιδα, ή εάν είχες κάποια μορφή καρκίνου, καρδιοπάθειας, επιληψία η κάποια αιμορραγική διαταραχή. Εάν έχεις ερωτήσεις για κάποια συγκεκριμένα φάρμακα που παίρνεις επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας. Έχεις ασφαλή τρόπο ζωής. Πράγματα και συμπεριφορές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως η λήψη ουσιών, πολλαπλοί ερωτικοί σύντροφοι, τατουάζ ή piercings που έγιναν τους τελευταίους 6 μήνες. Για την δική σου ασφάλεια δεν μπορείς να προσφέρεις αίμα εάν κάνεις πρωταθλητισμό και προετοιμάζεσαι για κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός ή εάν κάνεις κάποιο επικίνδυνο επάγγελμα.
Εάν έχεις περάσει COVID θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 30 ημέρες χωρίς συμπτώματα.