Ακόμη μια σκληρή δοκιμασία για την Εύβοια, η "Ελπίδα"


Σοβαρά  είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η 
Εύβοια, κατά την επέλαση της  κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Στη βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα στην Αγία Άννα, μάχη δίνουν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ,  για την αποκατάσταση του ρεύματος ενώ η χιονοθύελλα σαρώνει την περιοχή, το κρύο είναι πολύ τσουχτερό και το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά .

Δύσκολα  είναι όμως τα πράγματα  και στην Νότια Εύβοια, συγκεκριμένα στην κοινότητα Αλμυροποτάμου, όπου έχουν μείνει δεκάδες σπίτια στο σκοτάδι και στο ψύχος μετά από ζημιά που υπέστη κολόνα της ΔΕΗ, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 24/1. 

Το μεγαλύτερο τμήμα της κοινότητας, η παραλία στο λιμάνι,  ο Άγιος Δημήτρης  και το πάνω χωριό έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στο σημείο της βλάβης ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα μπορέσει να αποκατασταθεί η ζημιά απόψε, αυτό σημαίνει πως οι συγκεκριμένες περιοχές θα μείνουν χωρίς φως και ζέστη και κατά τη διάρκεια της νύχτας που σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις των μετεωρολόγων για την  εξέλιξεις της κακοκαιρίας,  αναμένεται νέο ισχυρότερο κύμα στη διάρκεια της νύχτας .


Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.


Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 800 400 4000 (εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών) μπορούν να επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ στο 11500 και 211-1900500.