Από την καρδιά της Εύβοιας με τους παλμούς της φύσης, το 2022 παίρνουμε ανάσες ευζωίας από τη Δίρφυ


Βρισκόμαστε ακόμη στo κλίμα της χαρμόσυνης κι αισιόδοξης υποδοχής του 2022. Το νεογνό έτος παίρνει τις πρώτες του ανάσες και το καθαρό οξυγόνο, του είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει το μυαλό και το σώμα του!


Το EXPLORE EVIA ISLAND και ο υπεύθυνος εκδότης κ. Γεώργιος Γιαννάκης με τον φωτογραφικό του φακό, γίνεται τα δικά μας μάτια και η δική μας φωνή,
που αντηχεί το μήνυμα πως κανένας ιός δεν μπορεί να μας σταματήσει. Πάντα θα έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε τα επόμενα ταξίδια μας !


Υπάρχουν όνειρα που τα βλέπεις με τα μάτια ανοιχτά ! Μαγικά μεταφερόμαστε από  την καρδιά της πόλης, στην καρδιά της φύσης !

Γοητευτικότατο όλες τις εποχές, αλλά κυρίως τον χειμώνα που φοράει τα λευκά του!  Πάντα θα έλξει το βλέμμα σου καθώς φτάνεις στην Εύβοια. Μόλις 25 χιλιόμετρα από την Χαλκίδα το όρος Δίρφυς, θα σε μαγέψει  αφήνοντας έστω και νοερά την γκρίζα πραγματικότητα του αστικού κέντρου, για να ταξιδέψεις σε έναν από τους ομορφότερους τόπους του νησιού της Εύβοιας, όπου η απαράμιλλη γοητεία της ζωογόνου φύσης, χαρίζει απλόχερα δύναμη, ελπίδα κι αισιοδοξία.

Οι περισσότεροι επισκέπτες γνωρίζουν πως μια στάση στο κεφαλοχώρι της Δίρφυς, στην Στενή, είναι αναπόφευκτη γιατί το φυσικό κάλλος απογειώνουν τα ανθρώπινα δημιουργήματα!
Με αφετηρία και πάλι τη φύση, από τα αρώματα που προσδίδουν τα δέντρα και τα βότανα του βουνού, μας περνούν στις μοναδικές μυρωδιές των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων. Εκλεκτοί μεζέδες, τα ωραιότερα κρασιά σαν το νέκταρ των αρχαίων Θεών, χειροποίητα φανταστικά γλυκίσματα σε όλες τις εκδοχές τους, είναι τόσο συναρπαστικά που θα έκανες πολύ περισσότερα χιλιόμετρα ξανά και ξανά για να τα απολαύσεις.
Στην αγκαλιά της υπεροχής φύσης στην Στενή της Δίρφυς, μπαίνοντας πιο βαθιά στην καρδιά της, θα συναντήσουμε εκπληκτικά μονοπάτια για δράσεις στο βουνό για να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε με βαθιές ανάσες την αγνότητα του αέρα και να γεμίσουμε ολόκληρο το είναι μας, να τα διανύσουμε ποδήλατο μας ή το τετρακίνητό όχημα μας.
Ο ασφαλτοστρωμένος αυτοκινητόδρομος, προσφέρει μια θαυμάσια ορεινή διαδρομή, που σε οδηγεί σε έναν άλλο υγρό απέραντο παράδεισο, στην πανέμορφη παραλία της Χιλιαδούς.
Από τους πρόποδες ως τις κορυφές της η Δίρφυς, τόπος φιλόξενος, σε σαγηνεύει κάθε εποχή με την εξαιρετική του ενδυμασία. Τους χειμωνιάτικους μήνες ντυμένο με τους λευκούς του μανδύες και όλο τον υπόλοιπο χρόνο ντυμένο με χιλιάδες αποχρώσεις του πράσινου του καφέ και του χρυσού, αγκαλιασμένα ανάλογα με την ώρα από την πανδαισία του ουρανού.
Και επειδή από την Δίρφυ δεν θέλεις να φύγεις, υπάρχουν εξαιρετικές υποδομές διαμονής και παραδοσιακά καταλύματα.

Στο βίντεο που ακολουθεί το EXPLORE EVIA ISLAND, βάζει μπροστά τις μηχανές του μυαλού και η φαντασία μεταβάλλεται σε μια ζοφερή πραγματικότητα που δεν μπορείς να αντισταθείς και να μην την ακολουθήσεις το 2022.

BINTEO Το βίντεο αυτό αποτελεί ένα τμήμα, δείγμα του ολοκληρωμένου έργου προβολής της Δίρφυς και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.