Μ. Χατζηγιαννάκης: "Η πολιτική ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό"Την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση του χιονιά και την πολιτική ευθύνη που βαρύνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, σχολίασε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία και αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.Όπως σημείωσε ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης χαρακτηριστικά: “Η Εύβοια είχε την ατυχία το καλοκαίρι να βιώσει το αλαλούμ και την παντελή έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού στις πυρκαγιές το καλοκαίρι. Όντας για δέκα ημέρες εκεί στο μέτωπο της φωτιάς, δεν μου έκανε καμία έκπληξη η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιμετώπιση του χιονιά”.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε ότι δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ λειτουργεί μόνο με όρους επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα νέο Υπουργείο, όπως αυτό της Πολιτικής Προστασίας και της Κλιματικής Κρίσης, χωρίς να το στελεχώσει και χωρίς καμία αρμοδιότητα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης τόνισε ότι “η πολιτική ευθύνη βαρύνει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και επειδή σε όλες τις κρίσεις ο κ. Μητσοτάκης έχει περάσει κατά πολύ κάτω από τον πήχη, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λέμε από τον Δεκέμβρη ότι η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να έρθει επιτέλουςμία νέα προοδευτική διακυβέρνηση, που να την ενδιαφέρει η ουσία της αντιμετώπισης των προβλημάτων και όχι η επικοινωνία.”