Χόρεψαν Συρτάκι τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Καράβου και κέρδισαν Αριστείο κάνοντας υπερήφανη την νηπιαγωγό Ελένη Καγκέλη

Ένα διαφορετικό Αριστείο κέρδισαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Καράβου Αλιβερίου, συμμετέχοντας σε μια πολύ διαφορετική δράση από εκείνες που γνωρίζουμε ή έχουμε ακούσει.

Ακολουθώντας ένα κώδικα φτιαγμένο με βελάκια, τα νήπια χόρεψαν το συρτάκι του Ζορμπά, αφού επέλεξαν να συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού, με θέμα του νηπιαγωγείου τους :

«Με τα βέλη οδηγό χορεύουμε του Ζορμπά το χορό!»

Ήταν μια ομαδική δουλειά όχι μόνο μεταξύ των παιδιών του Νηπιαγωγείου του Καράβου αλλά και μεταξύ άλλων Νηπιαγωγείων της περιοχής όπως ήταν το Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου, καθώς και άλλων περιοχών της Εύβοιας, άλλων νομών της Ελλάδας και άλλων χωρών νηπιαγωγεία, τα οποία συμμετείχαν. Νηπιαγωγεία από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Πιστοποιητικό Αριστείας σίγουρα έκανε υπερήφανη την νηπιαγωγό τους κα Ελένη Καγκέλη, στην οποία ανήκουν και τα πιο θερμά συγχαρητήρια για την συμμετοχή αλλά και την σωστή καθοδήγηση των μικρών της μαθητών, ώστε να τα καταφέρουν να συμμετέχουν σε μια τόσο μεγάλου εύρους ομάδα. 


Ρωτώντας την κυρία Καγκέλη τι ακριβώς έκαναν τα παιδιά, μας εξήγησε :


«Ο σκοπός ήταν να φτιάξουμε ένα κώδικα. Φτιάξαμε αρχικά, ένα βίντεο με ενσωματωμένες τις καρτέλες με τα βέλη για τη χορογραφία και τα παιδιά ακολουθώντας τα βελάκια χόρευαν το συρτάκι του Ζορμπά. Το κάθε νηπιαγωγείο στο χώρο του και με το δικό του θέμα που είχε επιλέξει.

Το δικό μας θέμα «Με τα βέλη οδηγό χορεύουμε του Ζορμπά το χορό» ήταν μια ιδέα της νηπιαγωγού κας Γιούλης Πλαστήρα από το 4ο Νηπιαγωγείο Λαυρίου με το οποίο συμμετείχε και αυτό το νηπιαγωγείο.

Τα δύο βασικότερα σημεία ήταν η δημιουργία του κώδικα, καθώς η δράση κινήθηκε στο πλαίσιο του code week και το δεύτερο η ομαδικότητα της δράσης»

«Την δράση υποστήριξαν ελληνικά και ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο του Europe Code Week 4 all 2021.» συμπλήρωσε η νηπιαγωγός

Πως συνεργάστηκαν; πως ανταποκρίθηκαν τα παιδιά; ρωτήσαμε επίσης την κα Καγκέλη, η οποία μας απάντησε μόνο με δυο λέξεις : «Το λάτρεψαν». 

Η Νηπιαγωγός του Καράβου δεν παρέλειψε να δώσει τα εύσημα στους μικρούς της μαθητές που ήταν άψογοι αλλά και τα συγχαρητήρια της σε όλους τους συμμετέχοντες. 

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο :

https://blog.codeweek.eu/4-million-people-created-code.../