Γιατρός Γεώργιος Ζέρβας : "Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στη φρενίτιδα του μαζικού ελέγχου με PCR"Οι ουρές πολιτών που παρατηρούνται έξω από τα διαγνωστικά κέντρα  για ένα μοριακό τεστ είναι απερίγραπτες. Η προτροπή της αναπληρώτριας Υπουργού κας Μίνας  Γκάγκα, στους πολίτες να μην κάνουν pcr τεστ εκδηλώνει την ανησυχία για απώλεια του ελέγχου της κατάστασης από την άλλη η  ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με pcr. Η έλλειψη  οργάνωσης για ένα  σωστό  συστήματος ιχνηλάτησης από το δημόσιο και χωρίς κόστος είναι εμφανέστατη.

Ωστόσο ο γιατρός και Πρόεδρος της επιτροπής περιορισμού διασποράς κορονοϊού του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κ. Γεώργιος Ζέρβας, ζώντας καθημερινά στην πρώτη γραμμή της "μάχης" με την μόλυνση των πολιτών από των ιό, σχολιάζει φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα pcr τεστ ...

Γεώργιος Ζέρβας :

Τις τελευταίες μέρες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Ιατρικές πράξεις πρωταγωνιστούν σε ένα πεδίο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης. Όλοι οι τηλεαστέρες έχουν άποψη για κάθε τι εξειδικευμένο. Ο μοριακός έλεγχος Covid 19 διενεργείται επί συγκεκριμένων ενδείξεων σύμφωνα με κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν καθοριστεί από επιστημονικά πρωτόκολλα. Είναι μια διαγνωστική πράξη που πρέπει να συνταγογραφείται από ειδικούς ιατρούς μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και να αποζημιώνεται ανάλογα. Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στη φρενίτιδα του μαζικού ελέγχου με PCR γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα δε θα είναι διαθέσιμος ούτε και γι αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.