Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Κάραβο Αλιβερίου [ΦΩΤΟ]Με λαμπρότητα αλλά και τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία τιμήθηκαν τα Θεοφάνια στο Λιμάνι του Αλιβερίου στον Κάραβο.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και εψάλη η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Την τελετή τίμησαν τα σώματα ασφαλείας, οι αρχές και φορείς. 

Ακολούθησε η μετάβαση στο λιμάνι του Καράβου όπου τελέσθηκε ο  καθιερωμένος  Αγιασμός των Υδάτων και η Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα. Η ηλιόλουστη μέρα και τα καλά, για την εποχή, επίπεδα θερμοκρασίας, ήταν σύμμαχοι των τολμηρών παιδιών, εφήβων και ανδρών  που με σεβασμό βούτηξαν στην θάλασσα για να τον πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Δύο ήταν οι πιο γρήγοροι ο κ. Κώστας Ρουμελιώτης και ο κ. Δημήτρης Πόγκας

Την Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Πιλάτης και κ. Γεώργιος Κότσαρης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Μαστροκώστας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Ξύγγης και ο πρόεδρος Καλεντζίου κ. Λάμπρος Γραβαρίτης .

Αρκετοί ήταν οι πιστοί  που συμμετείχαν στον εορτασμό, σε πολλοί μικρότερο αριθμό σε σχέση με το παρελθόν λόγο της πανδημίας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Μανώλης