Η "ΕΛΠΙΣ" έφτασε στο Αλιβέρι βράδυ Σαββάτου 22/1/22- Αυτοκίνητα λίγο πριν την Ακτή Νηρέως γυρίζουν πίσω [ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ]


Έφτασε η "ΕΛΠΙΣ" στο Αλιβέρι ! Πυκνό χιόνι γύρω στις 11:15 βράδυ Σαββάτου 22/1 ! 
Κι όπως μας λέει ένας άνθρωπος της περιοχής που ασχολείται πάρα πολύ με τις εξελίξεις του καιρού όλες τις εποχές από χόμπι αλλά πολύ σοβαρά : 

Ίσως έρχεται μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες του αιώνα
μας !!!
Το Χαμηλό Βαρομετρικό «Ελπίς» που θα βρίσκεται σε λίγες ώρες πάνω από τον Ελλαδικό χώρο θα είναι πολύ ισχυρό, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και θα χωριστεί σε δυο φάσεις, με το κυρίως μέτωπο κακοκαιρίας να ξεκινά από τη Δευτέρα και να διατηρείται έως τα ξημερώματα της Πέμπτης! !!!
Τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι η μεγάλη διάρκεια , οι πολικές θερμοκρασίες και οι ισχυρές χιονοπτώσεις ιδιαίτερα εδώ στην Εύβοια!!!
Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει το Σάββατο ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την σημαντική ενίσχυση των ανέμων (έως και 8 bf στα πελάγη) και την πτώση της θερμοκρασίας κατά 10-12 °C. Από αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 22/1 λοιπον "βίαιη"πτωση της θερμοκρασίας και στην περιοχή μας, ίσως τοπικά φαινόμενα με τη μορφή χιονόνερου ενώ θα χιονίσει σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά μας. Χιόνια θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρικής / βόρειας Εύβοιας με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να χαμηλώνουν ακόμη περισσότερο τις πρωινές και πρώτες μεσημβρινές ώρες. Βροχή ή χιονόνερο θα σημειωθεί στα νότια παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά / ημιορεινά της νότιας Εύβοιας. Λίγο μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα. Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός από αργά το βράδυ του Σαββάτου και από το βόρειο Αιγαίο με νεφώσεις που θα δώσουν χιονοπτώσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο , τη νότια Χαλκιδική και προς το ξημέρωμα της Κυριακής σε Σποράδες - Εύβοια .
Έτσι τη Κυριακή 23/1 στην ανατολική και βόρεια Εύβοια , από την πλευρά του Αιγαίου, ήδη από τη νύχτα θα οργανώνονται νεφικές ζώνες που θα δίνουν παροδικά ισχυρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο. Τα φαινόμενα αυτά τις πρωινές ώρες θα επεκταθούν νοτιότερα, προς τη νότια Εύβοια . Αναμένονται και χιονοκαταιγίδες. Πρόσκαιρα , νεφώσεις φαίνεται να οργανώνονται και δυτικότερα, προς την Αττικοβοιωτία και τη δυτική Εύβοια, δίνοντας τοπικές χιονοπτώσεις . Τα φαινόμενα θα είναι μικρής διάρκειας αλλά πιθανόν μεγάλης έντασης. Προς το μεσημέρι θα υποχωρήσουν και πάλι ανατολικά και μέχρι το απόγευμα θα υπάρξει ύφεση αυτών και στην Εύβοια
. Η Δευτέρα και η Τρίτη θα είναι δύο καθαρές χιονο-μέρες βγαλμένες από τα παλιά.
Δευτέρα: 24/01: Σημαντική επιδείνωση του καιρού στην ανατολική και νότια ηπειρωτική - νησιωτική χώρα με έντονες / ισχυρές χιονοπτώσεις που θα απασχολήσουν ιδιαίτερα την Εύβοια. Τα φαινόμενα με τα τελευταία στοιχεία δείχνουν να αποκτούν ισχυρή ένταση από το απόγευμα έως και αργά το βράδυ της Δευτέρας. Επικράτηση βορειοανατολικών ανέμων στα πελάγη. Τσουχτερό / έντονο κρύο με εμφάνιση μερικού ή και ολικού παγετού.
Τρίτη 25/01: Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην περιοχή μας με ισχυρές εξάρσεις κατά διαστήματα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Έντονες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν εντος του Αιγαίου , ανατολική και νότιο Εύβοια
Τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα στις περιοχές που βρίσκονται στην κέντρο-ανατολική Εύβοια καθώς και σε όλη τη νότια από το ύψος του Αλιβερίου και νοτιότερα, ενώ κατά διαστήματα εξάρσεις με πιο πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται και στην υπόλοιπη κεντρική Εύβοια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλα ύψη χιονιού σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά της οροσειράς της Δίρφης και τις περιοχές ανατολικά από αυτήν, στην Κύμη , το Αλιβέρι, καθώς και στα πεδινά της νότιας Εύβοιας (Κάρυστος και γύρω περιοχές). Ο χιονιά θα είναι εντυπωσιακός και φαίνεται να έχει και διάρκεια ... ύψη χιονιού δεν μπορώ να πω αλλά θα κάνει αρκετό χιόνι για να το ευχαριστηθούμε όλοι!!!
Η Λευκή Ελπίδα έρχεται για να μείνει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και τις νυχτερινές ώρες η θερμοκρασία θα είναι κάτω από το μηδέν." ενημερώνει ο Σταύρος Κ. Κιούσης.

ΒΙΝΤΕΟ 


Αυτοκίνητα που κινούνται από Αλιβέρι προς Χαλκίδα,  λίγο πριν την Ακτή Νηρέως γυρίζουν πίσω γιατί το χιόνι πέφτει πολύ πυκνό.