Η Επιτροπή έκανε δεκτή τη προσφυγή του Επιμελητηρίου και συνεχίζει την απασχόληση του ατόμου με ειδικές δεξιότητεςΜετά την άδικη απόφαση του ΟΑΕΔ να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος με βάση την οποία το Επιμελητήριο Εύβοιας είχε προσλάβει άτομο με ειδικές δεξιότητες (ΑΜΕΑ) με σύμβαση ορισμένου χρόνου και το απασχολούσε για την υποστήριξη των έργων του, το Επιμελητήριο προσέφυγε ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Εκδίκασης Ενδικοφανών Προσφυγών του ΟΑΕΔ και υποστήριξε τη νομιμότητα της εν λόγω πρόσληψης, αλλά και την ανθρωπιστική και κοινωνική διάσταση του θέματος.

 

Η απόφαση του ΟΑΕΔ να ανακαλέσει την έγκριση του προγράμματος έγινε κατά τρόπο αιφνιδιαστικό και με αναδρομική ισχύ και ενώ ήδη ο εργαζόμενος είχε απασχοληθεί για περίπου τρεις μήνες, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στον εν λόγω απασχολούμενο.

 

Το Επιμελητήριο υποστήριξε στην Επιτροπή ότι η απόφαση αυτή ήταν μη νόμιμη αλλά και ηθικά μη αποδεκτή. Οι νομικές ενέργειες του Φορέα ευοδώθηκαν. Η Επιτροπή έκανε δεκτή τη προσφυγή και η απασχόληση του ατόμου ΑΜΕΑ στο Επιμελητήριο Εύβοιας θα συνεχισθεί.