Η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών και το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτα του 2022


Η Εταιρεία Ευβοϊκών  Σπουδών,  τα παραρτήματα της Χαλκίδας, Κύμης, Αλιβερίου, Λίμνης, Ιστιαίας και το Λαογραφικό Μουσείο Χαλκίδας πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 30, Ιανουαρίου 2022 στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, εκδήλωση για  την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.
Σε κλίμα  πραγματοποιήθηκε μια πολύ όμορφη και λιτή εκδήλωση, λόγω των περιοριστικών καταστάσεων της πανδημίας.
 Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος  Μπαϊμπάκης ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα την οποία έκοψε η Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας κα Νία Κομπορόζου και προσέφερε  στους παρευρισκόμενους με τη βοήθεια των μελών του Δ.Σ.  
Τυχερότερο ήταν το κομμάτι της βασιλόπιτας που προσφέρθηκε στον Πανοσιολογιότατο, ο οποίος ευχήθηκε πατρικώς καλή κι ευλογημένη νέα χρονιά, με υγεία και δύναμη. 
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η ιστορικός κα Ελένη Ευαγγελοπούλου. 
Την σεμνή τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ταγματάρχης Σ.Π  κ. Κούκης, ο κ. Δημήτριος Κατούνης τ. Γεν Δ/ντης Πολιτικής Αεροπορίας, ο Αντιπεριφερειάρχης   Επιχειρηματικότητας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, η Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κα Δήμητρα Σακελλαράκη,  από το  Λύκειο  Ελληνίδων η Πρόεδρος κα Κωτσή Μαρία και οι κυρίες Ελευθερία Αράπογλου και Ανθούλα Αφράτη. Επίσης η  Πρόεδρος του Συλλόγου «Απόλλωνα Μουσιγέτη» Κηφισιάς κα Ολυμπία Μπισκίνη και το μέλος Ε.Ε.Σ κ. Χαϊνάς .