Η μάχη της χιονονιφάδας ξεκινά Tι θα μας φέρει το νέο κύμα ψύχους ;
Από ότι φαίνεται η χωρά μας θα δεχθεί μια ψυχρή εισβολή τις επόμενες μέρες η οποία δείχνει να επιμένει μέχρι της αρχές Φεβρουάριου.

Η Ευρώπη λοιπόν μπαίνει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς , υπάρχουν διαδοχικές ψύχρες εισβολές οι οποίες θα φτάσουν και στη χωρά μας το ερωτηματικό πάντα μένει στο τι θα δώσουν στην χωρά μας καθώς μιλαμε για αρκετά 24ωρα μετά αφού οι ενδείξεις που υπάρχουν για χιονιά είναι από τις 22/01 και το σύστημα ακόμα δεν έχει κλειδώσει.

 

Μπορεί λοιπόν να φέρει όλο αυτό το σύστημα που οργανώνετε πάνω από την χωρά μας από λίγες χιονονιφάδες έως έναν μεγάλο ιστορικό χιονιά ; Θα ψάχνουμε τις νιφάδες με το μικροσκόπιο όπως στον Διομήδη ή οι εισβολές που έρχονται θα δώσουν χιόνι και στα πεδινά;

Φυσικά δεν μπορούμε καν να μιλήσουμε για χιονόστρωση ακόμα.

 

Μπορεί να φαίνονται κοντά οι ημερομηνίες 22-24/01 οπού έρχεται η ψυχρή εισβολή όμως όλα μπορούν να αλλάξουν καθώς πρέπει να δούμε πως θα κινηθεί ο αυλώνας , την ακριβή θέση του αντικυκλώνα και αν θα καταφέρει να δημιουργηθεί χαμηλό νοτιοδυτικά της χωράς ή δυτικά ή ανατολικά ή νοτιοανατολικά της χωράς ( πόσο δλδ μακριά ή κοντά στη Ρόδο θα δημιουργηθεί ).

 

Οι χιονόφιλοι πάντως βλέπουν το -8 και το -12 στους επερχόμενους χάρτες όμως μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό μπορεί να γίνει και -4 ή -2 πολύ εύκολα καθώς έχουμε 5 μέρες μπροστά μας.Ένας μπλε χάρτης αυτή την στιγμή δεν μας λέει τίποτα γιατί πολλές φορές τον έχουμε δει και έχουμε πέσει πολύ έξω κυρίως όταν μιλαμε για 5 ήμερες.

Το σίγουρο είναι ότι είναι ένας ψηφιακός χιονιάς,τις επόμενες μέρες θα έχουμε ενημέρωση και για το πως θα κλειδώσει το όλο σύστημα.

Οι χιονόφιλοι ας κάνουν λίγη υπομονή ακόμα.