Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στα σχολεία Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28/1

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο του συντονιστικού του ρόλου απηύθυνε σύσταση προς όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία "ΕΛΠΙΣ" να μην λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία αλλά να γίνουν μ ε τηλεκπαίδευση τα μαθήματα την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Έτσι ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Παιδείας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες. την Πέμπτη και την Παρασκευή σε όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία "ΕΛΠΙΣ" αναστέλλοντας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων έπειτα από απόφαση Δήμων και Περιφερειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης οδικής κυκλοφορίας και της ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων.

Στην υπόλοιπη χώρα τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σε όλες τις σχολικές μονάδες.

Σχετικά με την διενέργεια των self test από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, θα υποβληθούν σε αυτά κατά την επιστροφή τους στα σχολεία, ακολουθώντας τις οδηγίες για τον χρόνο διεξαγωγής τους, που ισχύουν.