Ο Γιάννης παράλυτος ένα χρόνο μετά το ατύχημά του στην Αμάρυνθο - Στηρίζουμε τον Γιάννη μαζί με την εκπομπή της Ζήνας


Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από τα  Θεοφάνια του 2021, όταν ο 24χρονος Γιάννης από τη Δροσιά Χαλκίδας βρέθηκε με τον πατέρα του και τους φίλους του στην παραλία της Αμαρύνθου για να εκπληρώσουν ένα τάμα για την υγεία του μεγαλύτερου αδερφού του Στέργιου, ο οποίος πάσχει από λευχαιμία και μάλιστα  λίγες μέρες νωρίτερα, τα Χριστούγεννα, ο Γιάννης είχε γίνει δότης μυελού των οστών με σκοπό να βοηθήσει τον αδελφό του.

Ήταν τα Θεοφάνια που λόγω της πανδημίας, δεν εορταζόταν ο Αγιασμός των Υδάτων. Έτσι έριξαν τον Σταυρό στην θάλασσα της Αμαρύνθου, μόνοι τους και βούτηξαν στα κρύα νερά για να τον πιάσουν.  Όμως ο Γιάννης Δαμιανός τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αυχένα, κινδύνεψε η ζωή του καθώς οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι αλλά έδωσαν μάχη, όπως και ο ίδιος με πολύ πίστη και θέληση, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει καταφέρει να έχει περάσει το στάδιο του να είναι καθηλωμένος στο κρεββάτι αλλά να είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και σιγά σιγά, καθημερινά  να προσπαθεί με την οικογένειά του,  να επανέλθει.

Ο Γιάννης έμεινε αρκετές ημέρες σε κώμα και όταν ξύπνησε οι γιατροί διέγνωσαν ολική τετραπληγία. 

Σήμερα Θεοφάνια του 2022, ο Στέργιος, αδελφός του Γιάννη, βούτηξε και αυτός με τη σειρά του να πιάσει τον Σταυρό, για να εκπληρώσει το τάμα του για τον αδελφό του αφού όπως ανέφεραν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», τα δύο αδέλφια έχουν τεράστια αγάπη και  ενότητα μεταξύ τους. «Είμαστε ο ένας για τον άλλον», είπαν χαρακτηριστικά.Ο Γιάννης συνεχίζει να χαμογελά και να είναι αισιόδοξος παρά το ότι οι  δυσκολίες που περνάει είναι μεγάλες  και τις παλεύει με πείσμα και αστείρευτη πίστη. 

Δίπλα του αδιάληπτα,  η μητέρα του Κατερίνα, η  σύντροφός του Μαρία σαν φύλακας άγγελος από την πρώτη στιγμή και κάθε στιγμή.

Δείτε το βίντεο της εκπομπής    www.enikos.gr

Η εκπομπή της Ζήνας ξεκίνησε αγώνα υποστήριξης για τον Γιάννη μαζί με όλους εμάς ...

Ελάτε να στηρίξουμε όλοι μαζί τον 26χρονο Γιάννη Δαμιανό. Το νεαρό αγόρι που πέρυσι ανήμερα της εορτής των Θεοφανίων βούτηξε στα νερά της Αμαρύνθου προκειμένου να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, να τιμήσει το έθιμο του λαού αλλά και να εκπληρώσει το τάμα που είχε κάνει με την ελπίδα να γίνει καλά ο μεγάλος του αδελφός Στέργιος, που ήρθε αντιμέτωπος με την λευχαιμία. Μια κακή στιγμή κατά την διάρκεια της βουτιάς του Γιάννη στην θάλασσα στάθηκε αρκετή ώστε να τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα και να καθηλωθεί στο αναπηρικό αμαξίδιο με τετραπληγία. Ένα χρόνο μετά το φοβερό ατύχημα, ο Γιάννης ανεβαίνει έναν ατελείωτο Γολγοθά αφού δεν μπορεί να κινήσει το σώμα του από το στήθος και κάτω. Ελάτε να δώσουμε όλοι μαζί ελπίδα στον Γιάννη και την οικογένεια του κάνοντας την αγάπη πράξη. Στόχος μας είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την δύσκολη καθημερινότητα και τις ανάγκες του Γιάννη αλλά και η προσφορά ενός αναβατόριου σκάλας. Ακόμα η οικογένεια του 26χρονου χρειάζεται πληροφορίες και από Έλληνες του εξωτερικού που να γνωρίζουν κάποιο κέντρο ειδικών θεραπειών προκειμένου ο Γιάννης να ακολουθήσει τις θεραπείες και να γίνει καλά.
Εθνική τράπεζα
Δικαιούχος Ιωάννης Δαμιανός
IBAN: GR9501104880000048800148420
Αριθμός λογαριασμού 48800148420

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN: @0 ΑΡΙΟΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ. 48800148420 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"