Οι σύλλογοι των σχολείων του Αλιβερίου ζητούν να μην ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου λόγω του μεγάλου αριθμού των κρουσμάτωνΣήμερα Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των σχολείων του Αλιβερίου αποφάσισαν από κοινού να ζητήσουν να μη γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία τους στις 10 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Δευτέρα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή. Καθημερινά από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το βράδυ ουρές ατόμων έξω από τα μικροβιολογικά εργαστήρια υποβάλλονται σε τεστ προκειμένου να δουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό και δυστυχώς ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών καθημερινά προστίθεται στην μεγάλη λίστα αυτών που νοσούν.


Ο φόβος ότι η κατάσταση θα εκτραχυνθεί εντελώς και δεν θα μπορεί το νοσηλευτικό σύστημα να την υποστήριξη, είναι κυρίαρχος μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα και στην προέλευση ενός μεγάλου αριθμού παιδιών μέσα σε κάθε αίθουσα που δεν πληρούνται τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας.

Οι σύλλογοι του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου, 1ου Γενικού Αλιβερίου, Γυμνασίου Αλιβερίου, 1ου Δημοτικού Αλιβερίου και 2ου Δημοτικού Αλιβερίου με επιστολή απευθύνονται στον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Μπουραντά τον οποίο και επισκέφθηκαν για να την παραδώσουν και ζητούν την κοινοποίηση της προς την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιας, τον Πρόεδρο Σχ. Επιτρ. Α/θμιας Εκπ/σης, τον Πρόεδρο Σχ. Επιτρ. Β/θμιας Εκπ/σης και τον Υπεύθυνο COVID Δήμου Κύμης Αλιβερίου.


Η επιστολή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων Αλιβερίου είναι η εξής:
                                            
"Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά!!!
Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τους περισσότερους γονείς για το γεγονός, που σύμφωνα με τα όσα γνωρίζετε κι εσείς, στην πόλη του Αλιβερίου καθώς και στην ευρύτερη περιοχή που την περιβάλλει, η αύξηση των κρουσμάτων (συνεπώς και ασθενών) από  COVID-19 έχει εκτιναχθεί και συνεχίζεται η διάγνωση όλο και περισσοτέρων κρουσμάτων!!!
    Θα ήταν σκόπιμο λοιπόν τα μαθήματα τουλάχιστον για την 1η εβδομάδα 10/01/2022 έως 14/01/2022 να διεξαχθούν διαδικτυακά προς αποφυγή της διάδοσης των μολύνσεων από τα παιδιά στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον.
Το παρόν είναι Συλλογικό από όλους τους Συλλόγους Γονέων και καλό θα ήταν για την άμεση κινητοποίησή σας.
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
1ο ΕΠΑΛ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
1ο ΓΕΝΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ"