Σαρηγιάννης : "Οι ασθενείς με Δ μένουν παραπάνω στις ΜΕΘ κι αυτό οδηγεί στην αύξηση των θανάτων "Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε για το πολύ άσχημο σενάριο σχετικά με τους θανάτους από covid.
Συγκεκριμένα ο καθηγητής δήλωσε πως αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα οι θάνατοι από κορονοϊό λόγω της μεγάλης διασποράς και των πολλών νοσηλευόμενων ασθενών με την μετάλλαξη Δ.
Ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε μεταξύ άλλων: " Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει ότι οι ασθενείς με Δ μένουνε λίγο παραπάνω στις ΜΕΘ. Αυτό θα οδηγήσει περισσότερο σε υστέρηση του συστήματος υγείας και σε θανάτους. Ενώ από τις αρχές του χρόνου ουσιαστικά έχουμε αρχίσει την αποκλιμάκωση, βλέπουμε να υπάρχει κλιμάκωση στους θανάτους, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου.
Μέχρι σήμερα ο μέσος όρος των θανάτων είναι στους 87 και αναμένεται να φτάσει στους 93 και να ξεπεράσει τους 100."
Επίσης σχολίασε σχετικά με τους σκληρούς δείκτες και τις διασωληνώσεις : " Οι δείκτες που αφορούν την διασπορά έχουν νόημα γιατί αυτοί οδηγούν στην αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων. Αυτό το διάστημα περιορίσαμε τις κοινωνικές επαφές. Η αυξημένη τηλεργασία βοηθά πάρα πολύ σε αυτό.
Τέλος τόνισε : "Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τριπλά στις κοινωνικές μας επαφές καθώς υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί φορείς στις ηλικίες κάτω των 40 ετών"