Σε εγρήγορση και επιφυλακή ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου ενόψει της επικείμενης χιονόπτωσης

Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου είναι σε εγρήγορση και επιφυλακή.
Σήμερα το μεσημέρι, Πέμπτη 20/1, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και συνεργάτες του για να αποτυπωθούν όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου ετοιμότητας για τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα.
Ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου αντιδήμαρχος Κονιστρών κ. Κωνσταντίνος Δημάς ενημέρωσε :

- Είναι σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου ώστε να προβούν σε αποχιονισμούς εφόσον χρειαστεί.

-Έχει ενεργοποιήσει ιδιώτες ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου, ώστε να συνδράμουν.

- Έχει προμηθευτεί αλάτι χύμα και σε σακούλια, (70 τόνους) ώστε να αντιμετωπίσει φαινόμενα παγετού εφόσον υπάρξουν ,σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

-Έχει εκπονήσει σχέδιο ενεργειών σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο Νοσοκομείο Κύμης και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, σε περίπτωση έντονων χιονοπτώσεων.

-Έχουν ενημερωθεί και ενεργοποιηθεί οι Εθελοντικές ομάδες του Δήμου για να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί.

- Υπάρχει επαφή με όλους τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων ώστε οι τελευταίοι να παρακολουθούν την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και να ενημερώνουν την Πολιτική Προστασία του Δήμου.

"Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου βρίσκεται σε επιφυλακή με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να βοηθήσει τους δημότες να αντιμετωπίσουν τα πιθανά προβλήματα που προκύψουν από την κακοκαιρία." δήλωσε ο Υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου κ. Κωνσταντίνος Δημάς


" Έχουμε εξασφαλίσει μηχανήματα σε όλα τα χωριά του δήμου. Μηχανήματα του δήμου αλλά και μισθωμένα" ανέφερε νωρίτερα, σήμερα το πρωί στο eviaxpress.gr,  χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Αυλωναρίου κ. Γεώργιος Κότσαρης.