Ατελείωτος ο εφιάλτης των εγκλωβισμένων στην Αττική Oδό - Μεγάλα προβλήματα και μετατροπές στα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αττική


Πρωτόγνωρες και άθλιες οι συνθήκες στην Αττική οδό, με εκατοντάδες  εγκλωβισμένα οχήματα από τις 11:00 η ώρα το πρωί ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται με σφοδρότητα και το κρύο είναι πολικό.  
Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την κατάσταση που διαδραματίζεται σήμερα στην Αττική οδό επηρεάζοντας και άλλες πολλές οδικές αρτηρίες .
Σύμφωνα με μαρτυρίες, περισσότερες από 6 ώρες,  αυτοκίνητα είναι εγκλωβισμένα χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν και να φτάσουν στον προορισμό τους. 
Μάλιστα κάποιοι οδηγοί αφήνουν τα αυτοκίνητα τους και φεύγουν με τα πόδια. Τεράστια είναι τα προβλήματα, τραγική είναι η κατάσταση και οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί έχουν έρθει σε απόγνωση. 
Άξιο απορίας είναι γιατί δεν διακόπηκε η κυκλοφορία πριν να δημιουργηθεί το πρόβλημα ή μόλις δημιουργήθηκε γιατί δεν απαγορεύτηκε αμέσως η είσοδο περισσότερων οχημάτων. 
Σε ανακοίνωσή της η Αττική οδός αναφέρει :  
"Περιφερειακή Υμηττού κλειστή στο ρεύμα προς Κατεχάκη. Μεγάλες καθυστερήσεις το ρεύμα προς το  αεροδρόμιο. Ισχυρή χιονόπτωση."
Τα εκχιονιστικά  μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν το τμήμα της Ανθούσας ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί. 
Ενώ έχει ανοίξει ο δρόμος προς το αεροδρόμιο και τις επόμενες ώρες θα ανοίξει και το απέναντι τμήμα. Η τροχαία ήδη έχει ξεκινήσει να δίνει λύσεις με δρόμους που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας Καθώς και η πυροσβεστική συμβάλει ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία στην Αττική οδό. 
Ωστόσο διακόπτεται η κυκλοφορία των λεωφορείων και των τρόλεΐ σταδιακά λόγω της κακοκαιρίας καθώς νωρίτερα προβλήματα εμφανίστηκαν σε Μετρό και Ηλεκτρικό. 
Οι σταθερές συγκοινωνίες είχαν ανακοινώσει από νωρίς το πρωί ότι διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς το αεροδρόμιο λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων κι έτσι οι επιβάτες του μετρό που κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο, στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο. 
Προβλήματα στις μετακινήσεις παρουσιάζει και το Τραμ ενώ ο Προαστιακός ανέστειλε σήμερα όλα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια στο τμήμα Κορωπί - Κάντζα. Τροποποιήσεις δρομολογίων έχουν γίνει και στην κίνηση των λεωφορείων από τον ΟΑΣΑ.