Τζόκοβιτς : Πίεση να βγει η απόφαση έως την Κυριακή

 

Πίεση ασκούν οι δικηγόροι του τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς στον δικαστή Αντονι Κελι για να βγάλει ο ίδιος την απόφαση για την βίζα ως την Κυριακή.

Δικηγόροι και νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης βρίσκονται σε ακρόαση από το δικαστήριο της Μελβούρνης και ζητούν άμεση απόφαση.

Όλο αυτό γίνεται για να δει ο δικαστής αν μπορεί να παρθεί από αυτόν  η οριστική  ή θα την  στείλει στο ομοσπονδιακό  δικαστήριο που θέλουν να αποφύγουν οι δικηγόροι του Σερβου.

 

Ο δικαστής από την πλευρά του είπε ότι το δικαστήριο έκρινε δίκαια τη υπόθεση τους με βάση τα κυβερνητικά λάθη που έγιναν , ζήτησε να γίνει ξανά η επικοινωνία με τις δυο πλευρές αλλά το θέμα φαίνεται να μην κλείνει.

Άφησε να εννοηθεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα υπόθεση σωστότερο να κριθεί από το ομοσπονδιακό δικαστήριο , επίσης δόθηκε διαταγή να μην απελαθεί ο Τζόκοβιτς έως το Σάββατο στις 4 το απόγευμα τοπική ώρα για να καταθέσουν οι δικηγόροι την αίτηση για ακροαματική διαδικασία.

Ο δικηγόρος του Σερβου είπε ότι θα καταθέσει έως αύριο όλα τα απαραίτητα έγγραφα έως τις 22:00 και ζήτησε να κάνει και η κυβέρνηση το ίδιο.

 

Ανέφερε ότι ο υπουργός λειτούργησε υπό πίεση λόγω των δημοσιευμάτων αλλά φοβήθηκε ότι αν δικαιωθεί ο Τζόκοβιτς θα ξεσηκώσει τους αντιεμβολιαστές στη χωρά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εσκεμμένα καθυστερεί την απόφαση της , 4 μέρες μετά την πρώτη απόφαση , καθώς και ότι το σκεπτικό της πλέον είναι σε αντίθεση με το σκεπτικό που χρησιμοποίησαν οι αρχές στην πρώτη κράτηση του.

Επίσης πιέζει τον δικαστεί να βγάλει απόφαση ώστε ο τενίστας να μην χάσει το Australian Open.

Σημείωσε πως ο τενίστας δεν αποτελεί απειλή για να μολυνθούν πολίτες επειδή είναι ανεμβολίαστος καθώς δεν νοσεί αυτό το διάστημα και δεν έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Ενημέρωσε ότι ο πελάτης του σέβεται την νομοθεσία της χωράς και πως υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που δεν λόγοι το εμβόλιο.

 

Ο  εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι η απόφαση που έχει παρθεί  είναι να μην βρεθεί σε περιορισμό στο ξενοδοχείο παρατυπων μεταναστών σήμερα, αλλά αυτό να γίνει αύριο μετά το τέλος της διαδικασίας από το υπουργείο μετανάστευσης

Ενημέρωσε πως μετά την επίσκεψη στο Μεταναστεύσεων θα πάει στο ξενοδοχείο κράτησης και θα βρεθεί μόνο με τους δικηγόρους του την Κυριακή για την ακροαματική ακροαματική.

 

Σημειώνεται πως αν δεν παρουσιαστεί ο ίδιος στο Μεταναστεύσεων , τότε θα γινει γίνει του μετ τις 4μμ.