Η Κοινότητα Κύμης βράβευσε μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Ιδρύματα [ΦΩΤΟ]


Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό κατάστημα Κύμης, σήμερα Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 11.00, η καθιερωμένη  βράβευση μαθητών του Λυκείου Κύμης, που πλέον είναι φοιτητές,  όπως είχε ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Κοινότητας Κύμης, σε μια προσπάθεια εν μέσω πανδημίας να διατηρούνται οι θετικές εκδηλώσεις. 
 
Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, προσκλήθηκαν μόνο πέντε (5) φοιτητές, οι οποίοι αντιπροσωπεύθηκαν από τους γονείς τους λόγω της  εξεταστικής περιόδου, που διανύουν οι ίδιοι. 
Η επιλογή των φοιτητών δεν έγινε με βάση τη  σχολή επιτυχίας αλλά με σκοπό την αντιπροσωπευτική κατάσταση των οικογενειών τους. Δηλαδή παιδιά ιατρού, υπαλλήλου του Δήμου, αιρετού Συμβούλου, επιχειρηματία, κτηνοτρόφου κλπ. Δεν προσκλήθηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι ή τοπικοί Σύμβουλοι λόγω της κατάστασης που προαναφέραμε.

    Προ της βράβευσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ. ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Κοινότητας Κύμης και ευχήθηκε στους βραβευθέντες καλή πρόοδο. 

Εκτός από τον έπαινο , δόθηκε ένα βιβλίο του Τμήματος Κύμης Ευβοϊκών Σπουδών για την Κύμη το 1821, λόγω του εορτασμού των 200 ετών, μια μάσκα υγειονομική , λόγω της πανδημίας και ένα στυλό λόγω του εκπαιδευτικού αντικειμένου της βράβευσης.   

Το κόστος της εκδήλωσης που οργανώθηκε από την Κοινότητα Κύμης και παρουσίασε η Σύμβουλος  κα. Νίνα Γαλάνη,  ο Αντιδήμαρχος Κύμης κ. Αλέξανδρος  Θεοδώρου, ήταν παρών και επίσης  εξασφάλισε την οικονομική υποστήριξη του Δήμου, για την εκδήλωση αυτή. 

Τον έπαινο φιλοτέχνησε, όπως πάντα,  η Σύμβουλος κα. Γαλάνη την οποία και ευχαρίστησε θερμά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης.  

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Γλυκός.