Έχασε την ζωή του στον δρόμο από το σπίτι μέχρι το φαρμακείο της γειτονιάς-Έκκληση του ΕΚΑΒ για περιορισμό των μετακινήσεωνΜοιραία για την ζωή του  στάθηκε για τον  77χρονο η διαδρομή που διένυσε από το σπίτι του μέχρι το πλησιέστερο  φαρμακείο στη γειτονιά του στα Μελίσσια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 77χρονος  γλίστρησε στον πάγο, χτύπησε στο κεφάλι του και άφησε την τελευταία του πνοή.  Άμεσα έφτασε στο σημείο το ασθενοφόρο όμως οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Ωστόσο θα διερευνηθεί αν ο θάνατος του προήρθε, όντως  από χτύπημα στο κεφάλι ή από παθολογικά αίτια. 

Tο ΕΚΑΒ έχει απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες «λόγω του αυξημένου παγετού που σημειώνεται σε αρκετές περιοχές του νομού Αττικής αλλά και άλλων νομών της χώρας, συνεπεία των σφοδρών χιονοπτώσεων της κακοκαιρίας Ελπίδα, απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις.

Λόγω του έντονου παγετού ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές αλλά και νυκτερινές ώρες είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσεων και πρόκλησης καταγμάτων, που ιδιαίτερα στις μεγάλες ηλικίες μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα σοβαρά.

Προσοχή στην κατάλληλη ένδυση και υπόδηση

Οι απαραίτητες μετακινήσεις πρέπει να πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ με την κατάλληλη ένδυση και υπόδηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ολισθηρότητα του πεζοδρομίου – οδοστρώματος (σύντομες προληπτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις με παγετό, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΑΒ: https://www.ekab.gr/odigies/iatrikes-odigies/pagetos/).

Ήδη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, καταγράφεται ΑΥΞΗΣΗ του αριθμού των περιστατικών καταγμάτων τα οποία και αντιμετωπίζονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Χρήση του 166 για επείγοντα περιστατικά

Επισημαίνεται ότι λόγω και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν είναι πολύ σημαντικό να γίνεται του 166 για συνδρομή ασθενοφόρου ΜΟΝΟ για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν διακομιδής στον πλησιέστερο εφημερεύοντα Υγειονομικό Σχηματισμό.

Οι διασώστες, οι νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ εξακολουθούν να βρίσκονται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθουν, σε συνεργασία -λόγω των ειδικών συνθηκών- με τις δυνάμεις των κατά τόπους θεσμικών φορέων (Περιφέρειες και Δήμους), του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, στις κλήσεις των πολιτών που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας αλλά και διακομιδής στον πλησιέστερο Υγειονομικό Σχηματισμό.