Απεγκλώβισε ανδρόγυνο που κινδύνευσε στο Πόρτο Μπούφαλο, η Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Εύβοιας SAR 312
Ακόμη μια επέμβαση διάσωσης ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, από την Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Εύβοιας SAR 312, απεγκλωβίζοντας ένα ζευγάρι που τα χιόνια είχαν αποκλείσει σε ένα πραγματικά δύσβατο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι τους, σε μια περιοχή απομακρυσμένη λίγο μετά το Πόρτο Μπούφαλο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Το ζευγάρι βρέθηκε αντιμέτωπο με μια επικίνδυνη κατάσταση καθώς τελείωναν οι προμήθειές τους σε τρόφιμα και σε ξύλα για την θέρμανση ενώ ο όγκος του χιονιού από την σφοδρή κακοκαιρία "ΕΛΠΙΣ", δεν τους επέτρεπε να μετακινηθούν.
Η προσέγγιση του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και πολύ ριψοκίνδυνη τόσο με τα οχήματα όσο και στο τμήμα που διένυσαν περπατώντας, οι διασώστες, καθώς όλα ήταν καλυμμένα από το χιόνι και η περιοχή τους ήταν άγνωστη.
Χάρη στην εμπειρία και στις γνώσεις που κατέχουν οι εθελοντές διασώστες της SAR 312, οι οποίοι ξεκίνησαν να μεταβούν σε ένα άγνωστο σημείο, γι αυτούς μέχρι εκείνη την ώρα και η ψυχραιμία του ζευγαριού να τους παρέχει πληροφορίες, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα κι έτσι λίγο αργότερα έφτασαν στο σωστό τόπο που βρισκόντουσαν οι εγκλωβισμένοι, τους οποίους οδήγησαν με ασφάλεια, πίσω στο σημείο που ήταν τα οχήματα της Ομάδας για να τους μεταφέρουν στο Αλιβέρι σε φιλικό σπίτι του ζευγαριού όπου φιλοξενούνται μέχρι να λιώσει το χιόνι για να επιστρέψουν στην οικία τους.

Το χρονικό της επιχείρησης διάσωσης περιγράφει ο υπεύθυνος της Ομάδας εθελοντών διασωστών κ. Νικόλαος Αποστόλου :


Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε κλήση για να προβούμε σε απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού που ήταν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα επί τρείς ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή μετά το Πόρτο Μπούφαλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελείωναν οι προμήθειες τροφίμων αλλά και τα ξύλα και συνεπώς κινδύνευε η ζωή τους.
Άμεσα οργανώσαμε μια ομάδα με δύο τετρακίνητα οχήματα και ξεκινήσαμε για το σημείο που μας είχαν υποδείξει.
Ο δρόμος μετά το χωριό Aργυρό ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι δεν είχαν περάσει μηχανήματα για να τον καθαρίσουν.
Και φυσικά μετά το Πόρτο Μπούφαλο και για τα επόμενα πέντε χιλιόμετρα η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη λόγο του ότι το χιόνι ήταν παγωμένο και από την μια πλευρά είχαμε γκρεμό.
Μετά από αρκετές δυσκολίες προσεγγίσαμε το ζευγάρι που το σπίτι του ήταν τουλάχιστον 500 μέτρα πιο χαμηλά και το βοηθήσαμε να ανέβει με τα πόδια μέχρι τον κεντρικό δρόμο που είχαμε αφήσει τα Jeep της ομάδας.
Στην συνέχεια επιστρέψαμε στο Αλιβέρι και τους παραδώσαμε ασφαλείς σε φιλικό σπίτι που τους περίμενε για να τους φιλοξενήσει έως ότου λιώσουν τα χιόνια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικία τους.