Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Κύμης ευχαριστεί την Ομάδα Διασωστών SAR 312 για την μεταφορά γιατρών στην διάρκεια της κακοκαιρίας

 


Η αν. Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Κύμης κα. Βασιλική Αγγελοπούλου, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας Rescue team - SAR 312 μετά από την ουσιαστική βοήθεια που προσέφεραν στο Nοσοκομείο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίδα", η οποία έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες.
Αναλυτικότερα και πιο συγκεκριμένα η διοικήτρια κα Αγγελοπούλου αναφέρει :

"Αγαπητά μέλη της ομάδας Διάσωσης Ευβοίας Rescue Team 312,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρατε στο Nοσοκομείο μας στη διάρκεια της κακοκαιρίας "Eλπίδα", η οποία έπληξε την περιοχή μας τις προηγούμενες ημέρες.
Η συνδρομή σας στην ασφαλή μεταφορά εργαζομένων από και προς το γενικό νοσοκομείο κέντρο υγείας Κύμης ήταν πολύτιμη.
Έτσι για άλλη μια φορά δηλώσατε εμπράκτως το βαθύ αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που σας χαρακτηρίζει!"

Από την πλευρά της, η Ομάδα SAR 312 λαμβάνοντας την επιστολή, σήμερα Παρασκευή 28/1, σχολίασε :
"Σήμερα το μεσημέρι λάβαμε κλήση για να προβούμε σε απεγκλωβισμό ενός ζευγαριού που ήταν αποκλεισμένοι χωρίς ρεύμα επί τρείς ημέρες σε απομακρυσμένη περιοχή μετά το Πόρτο Μπούφαλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελείωναν οι προμήθειες τροφίμων αλλά και τα ξύλα και συνεπώς κινδύνευε η ζωή τους.
Άμεσα οργανώσαμε μια ομάδα με δύο τετρακίνητα οχήματα και ξεκινήσαμε για το σημείο που μας είχαν υποδείξει.
Ο δρόμος μετά το χωριό Aργυρό ήταν σε άσχημη κατάσταση διότι δεν είχαν περάσει μηχανήματα για να τον καθαρίσουν.
Και φυσικά μετά το Πόρτο Μπούφαλο και για τα επόμενα πέντε χιλιόμετρα η διαδρομή ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη λόγο του ότι το χιόνι ήταν παγωμένο και από την μια πλευρά είχαμε γκρεμό.
Μετά από αρκετές δυσκολίες προσεγγίσαμε το ζευγάρι που το σπίτι του ήταν τουλάχιστον 500 μέτρα πιο χαμηλά και το βοηθήσαμε να ανέβει με τα πόδια μέχρι τον κεντρικό δρόμο που είχαμε αφήσει τα Jeep της ομάδας.
Στην συνέχεια επιστρέψαμε στο Αλιβέρι και τους παραδώσαμε ασφαλείς σε φιλικό σπίτι που τους περίμενε για να τους φιλοξενήσει έως ότου λιώσουν τα χιόνια για να μπορέσουν να επιστρέψουν στην οικία τους.
⚠ Για κάθε έκτακτη ανάγκη
⚠ Για κάθε παροχή βοήθειας
📞 καλούμε το 1️⃣1️⃣2️⃣ "