ΑΛΙΒΕΡΙ : Ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Ρούμπος παρουσιάζει το πρώτο του συγγραφικό δημιούργημα το Σάββατο 19/2 -Συνέντευξη “Γηράσκω αεί διδασκόμενος” ... Τον αρχαίο νομοθέτη Σόλωνα έχουν επιβεβαιώσει εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έπαψαν όσο μεγαλώνουν, να μαθαίνουν κάτι καινούριο. Τον "κανόνα" αυτόν έρχεται να διαβεβαιώσει και ο γνωστός φυσικοθεραπευτής Ρούμπος Κωνσταντίνος από το Αλιβέρι και μάλιστα από δύο διαφορετικές οπτικές γωνιές, από όπου μπορείς να διακρίνεις, αρχικά πως έθεσε ο ίδιος τον εαυτό του στη διαδικασία να ακολουθήσει νέα μονοπάτια μάθησης, νέων γνώσεων όντας εργαζόμενος γιατρός κι έπειτα από την άλλη πλευρά η μεταλαμπάδευση της σπίθας της συνεχούς και συναρπαστικής, δια βίου μάθησης.

Ο κ. Ρούμπος Κωνσταντίνος  εισήχθη και αποφοίτησε πρώτος στο ΤΕΙ Αθήνας, τμήμα Φυσικοθεραπείας το 1984. Με την πρωτιά, πέτυχε χωρίς εξετάσεις στο 3ο εξάμηνο, στο ΕΚΠΑ, στην Ιατρική σχολή, όπου αποφοίτησε το 1992. Έκανε ειδίκευση στην Αναπνευστική φυσικοθεραπεία και στην αντιμετώπιση των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.  Με το Πτυχίο του φυσιοθεραπευτή ξεκίνησε την επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία του στο Αλιβέρι το 1984 και ως γιατρός από το 1992. Η δουλειά του πολύωρη και καθημερινή. Οι απαιτήσεις αυξημένες αλλά η θέληση και η αγάπη, για νέα ταξίδια ζωής, νέες διαδρομές που ανοίγουν την σκέψη και θρέφουν την ψυχή του, τον οδήγησαν στο coaching, γιατί ...κι όμως γίνοται !

Ο κ. Ρούμπος μιλώντας στο eviaxpress.gr, αναφέρει πως το coaching προέκυψε, ουσιαστικά, τυχαία στην προσπάθεια του, να αυτοπροστατευτεί από το φορτίο του άτυπου φροντιστή γονέα με άνοια(Alzheimer) παρακολουθώντας το 8μηνο πρόγραμμα επιμόρφωσης εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η πτυχιακή του εργασία ήταν "Συμβουλευτική και Τρίτη ηλικία". Στη συνέχεια ακολούθησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Health Coaching για επαγγελματίες Yγείας του ΕΚΠΑ και ταυτόχρονα το Certificate in Coaching του ΕΚΠΑ με τον καθηγητή κ. Καραθάνο, ως σπουδαστής του και ως στενός συνεργάτης του.

Έτσι ο κ. Ρούμπος αποκτά τον επίσημο τίτλο Life and Health Coach με εξειδίκευση στην ψυχική υγεία και το story telling (αφηγηματικό) coaching.Το coaching φαίνεται όμως να  αποτελεί μια αστείρευτη, νέα πηγή δημιουργίας για τον κ. Κώστα Ρούμπο, ο οποίος το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο "Ημερολόγιο 2022"

 Πως έφτασε στην συγγραφή ενός βιβλίου και τι αποτέλεσε το έναυσμα... μας αποκαλύπτει ο ίδιος .   

Μου αρέσουν οι προκλήσεις κι είμαι ένας άνθρωπος υπομονετικός, πεισματάρης, παθιάζομαι με αυτό που μου αρέσει, επιμελής και συνεπής. Η πρόκληση για την συγγραφή, προήλθε από το δάσκαλο και μέντορα μου Γ. Καραθάνο. Την αποδέχτηκα και στην πορεία αυτής της προσπάθειας, ανακάλυψα ότι αυτή η ενασχόληση με κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Για όλα υπάρχει μια αφετηρία αλλά και τουλάχιστον ένας στόχος. Που σημαδεύει η δική  σας προσπάθεια;  

Ο στόχος της συγγραφής είναι να υποστηρίξω το συνάνθρωπο μου, να δεχτεί τροφή για σκέψη και σταδιακά να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του, αφού φυσικά το θέλει. Αλλάζοντας τρόπο σκέψης, αλλάζει και η συμπεριφορά του, αλλάζει και η ζωή του. 

Ας μην ξεχνάμε: αν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, ξεκίνα να αλλάξεις εσύ. Δε γίνεται να καλύψεις τον κόσμο με δέρμα, για να μην πληγώσεις τα πόδια σου. Το μόνο που γίνεται, είναι να φορέσεις παπούτσια......

Γνωρίζει το ευρύτερο κοινό τι είναι το coaching ;
Στόχος μου, επίσης, είναι να γίνει ευρέως κατανοητό στον κόσμο, τι ακριβώς είναι το coaching,που και πώς μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά και ποιες είναι οι διαφορές του, από την ψυχοθεραπεία και τη συμβουλευτική.

Δεν ρωτήσαμε περισσότερα τον κ. Ρούμπο παρόλο που όπως πάντα ως κοινωνικός κι ευγενικός άνθρωπος,  είχε όλη την καλή διάθεση για κουβέντα και αναλύσεις. Προτιμήσαμε να ακούσουμε περισσότερες πληροφορίες  το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στην πρώτη  παρουσίαση του βιβλίου του, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα... όπως και το Ημερολόγιο 2022, το οποίο  δεν είναι ένα απλό βιβλίο για ανάγνωση αλλά ένα εργαλείο για πολύ δουλειά και παιχνίδι με το μυαλό και τις επιδιώξεις μας, τις οποίες αξίζει να κερδίσουμε, γιατί...κι όμως γίνεται!