ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Η Πρόεδρος Οξυλίθου Κατσαρή ενόψει του κλεισίματος του δρόμου Στομίου Πλατάνας ζητά την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών

 


Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Ζέρβα και το Δημοτικό Συμβούλιο της 9ης Φεβρουαρίου 2022, η πρόεδρος του Οξυλίθου κα Κλαίρη Κατσαρή απέστειλε επιστολή με θέμα την Απαλλαγή οικονομικών επιβαρύνσεων από το δήμο στα καταστήματα της περιοχής λόγω της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στον δρόμο Στόμιο-Πλατάνα όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί έργα επισκευής του πολύπαθου οδικού δικτύου στο τμήμα αυτό. 

Η κα Κατσαρή στη συνέχεια θα αποστείλει ανάλογα αιτήματα, οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων στον Περιφερειάρχη κ. Σπανό και αντιπεριφερειάρχη κ. Κελαϊδίτη καθώς και στους Βουλευτές του νομού.  


Η  κα Κατσαρή σημειώνει στην  επιστολή : 
Παρακαλώ όπως στο σημερινό Συμβούλιο διαβαστεί η παρακάτω επιστολή της Κοινότητας Οξυλίθου.

Κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι με χαρά όλοι χαιρετήσαμε  την έναρξη των εργασιών στις 7 Φεβρουαρίου ενός έργου που δίνει την οριστική επίλυση ενός προβλήματος το οποίο εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει το τόπο μας.
Και βέβαια μιλάμε για το δρόμο Στόμιου - Πλατάνα, έργο που υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την οποία και ευχαριστούμε για τη συμβολή της.
Γνωρίζουμε ότι για να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο έργο σίγουρα θα υπάρξουν και παράπλευρες απώλειες και ότι χρειάζεται υπομονή για πιθανά προβλήματα και δυσλειτουργίες που θα προκληθούν. 
Όμως υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία ίσως πρέπει να τα προσεγγίσουμε με λίγο περισσότερη ευαισθησία, μιας και άπτονται αναγκών επιβίωσης  κάποιων οικογενειών. 
Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη. 
Σε αυτή τη διαδρομή υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις τους θα πληγούν άμεσα ήτοι : τρία πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο μάντρες οικοδομικών υλικών, κατάστημα με χρώματα και ηλεκτρολόγικο υλικό, κρεοπωλείο, ταβέρνα, αρτοποιείο, mini-market, δύο καταστήματα καφέ και ηλεκτρολόγικο  συνεργείο αυτοκινήτων. 
Όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν υπογράψει επιταγές και έχουν προμηθευτεί εμπορεύματα που πρέπει να πουλήσουν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 
Δεν θα μπαίναμε  σε αυτή τη διαδικασία αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. 
Όμως ως γνωστών, τα τελευταία πάνω από δέκα χρόνια η χώρα μας πλήττεται από την οικονομική ύφεση και στη συνέχεια από την πανδημία με τα γνωστά αποτελέσματα για τους επαγγελματίες και όχι μόνο. 
Και τώρα που σιγά σιγά βγαίνουμε από όλα αυτά και οι επαγγελματίες προσπαθούν να ανακάμψουν έρχεται το κλείσιμο του δρόμου, βεβαίως για καλό σκοπό με τις γνωστές συνέπειες. 
Θα θέλαμε γνωρίζοντας την ευαισθησία του δημοτικού συμβουλίου να ενσκήψετε στο πρόβλημα αυτό και να προσφέρουμε στήριξη στους επαγγελματίες αυτούς που είναι δημότες του Δήμου μας. 
Ζητάμε από το δήμο την απαλλαγή των οικονομικών επιβαρύνσεων από  έσοδα που εισπράττει η δημοτική αρχή από αυτές τις επιχειρήσεις. 
Σας κάνουμε γνωστό πως ανάλογη επιστολή θα στείλουμε και στο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό ζητώντας από την περιφέρεια μια μη επιστρεπτέα προκαταβολή, μια σημαντική βοήθεια για αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά και μια ένδειξη κατανόησης για τους ανθρώπους αυτούς από όλους μας. 
Και σε αυτό το αίτημα της Κοινότητας μας σας θέλουμε  αρωγούς. 

        Με Τιμή 
Η Πρόεδρος κοινότητας Οξυλίθου

      Κατσαρή Κλειώ