ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αναβολή ζήτησαν, οι κατηγορούμενοι Μπουραντάς και Παγώνης για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση στο “Ινστιτούτο Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου Γεώργιος Ν. Παπανικολάου” στην Κύμη


Τέσσερα χρόνια και δυο μήνες μετά το επίδικο γεγονός, έρχεται στο φως της επικαιρότητας της δικαιοσύνης  η υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2017, ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και ο τότε δημοτικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Παγώνης  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συντάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευβοίας δικάζονται  για εξύβριση, απειλή και  συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση, συνεπεία  μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε, ο γιατρός τέως Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου κ. Φωτόπουλος Αγάλος. 

Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας που είχε οριστεί  η πρώτη δικάσιμος  μιας ιδιαίτερα σοβαρής δικαστικής υπόθεσης, άνοιξε η "αυλαία" που φέρνει στο προσκήνιο την λειτουργία του Ινστιτούτου Παπανικολάου, το οποίο εδρεύει στην Κύμη της Εύβοιας. 

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν δια  του δικηγόρου τους κου Νικόλαου Ζέρβα,  αναβολή λόγω ασθένειας του ενός εκ των δύο  κατηγορουμένων. 

Να σημειώσουμε ότι δεν παρέστη κανένας από τους δύο κατηγορουμένους,  ούτε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο οποίος είχε εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο του, ούτε ο δηλών ασθένεια κ. Γεώργιος Παγώνης αλλά ούτε και η μάρτυρας υπεράσπισής τους κα Χονδρονικόλα Αθανασία. 

Αντιθέτως η πλευρά του πολιτικώς ενάγοντος Ιατρού Φωτόπουλου Αγάλου ήταν παρούσα με απαρτία των μαρτύρων της

Ως πρωτοείσακτη η υπόθεση,  η αναβολή δόθηκε και η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 6 Απριλίου 2022.