Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες : Αναβολή της τελετής για την 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ.Θετική σε απαγορευμένες ουσίες.


Συμφωνά με τις ρωσικές εφημερίδες και τα δημοσιεύματα του Reuters , η 15χρονη Βαλίεβα , που είναι το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο στο Πεκίνο , βρέθηκε θετική στην ουσία τριμεταζιδίνη ( χρησιμοποιείται για την θεραπεία της στηθάγχης ).Οποτε και προσωρινά αναβλήθηκε η τελετή απονομής του χρυσού μεταλλίου της.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών , η Καμίλα Βαλίερα έγραψε με χρυσά γράμματα τ'ονομα της καθώς είναι η πρώτη γυναικά που πραγματοποίησε τετραπλή περιστροφή.

 

Η RBC και η Kommersant δεν αποκαλύπτουν τις πηγές τους για την πληροφορία ότι η 15χρονη σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει ότι η 15χρονη, μέλος του «χρυσού» συνόλου στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ, βρέθηκε θετική στο τεστ

 

Η συγκεκριμένη ουσία απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων βάση του καταλόγου του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA).