Διαμαρτυρίες για την πλήρη εγκατάλειψη της Αγίας Θέκλας από τον δήμο Κύμης ΑλιβερίουH Αγία Θέκλα είναι ένας μικρός παραδοσιακός οικισμός της Κοινότητας Ωρολογίου, της δημοτικής ενότητας Αυλωναρίου, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.
Ελάχιστοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει στον οικισμό ενώ το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται καθώς κάποιοι ντόπιοι επιστρέφουν για τις διακοπές τους ή χρησιμοποιούν τις ημέρες των διακοπών για να φροντίσουν τις περιουσίες τους.
Να σημειώσουμε πως στον μικρό αυτόν οικισμό υπάρχει ο ομώνυμος παμπάλαιος Ναός της Αγίας Θέκλας που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα και αποτελεί ανεκτίμητης θρησκευτικής και ιστορικής αξίας μνημείο, το οποίο μάλιστα πρόσφατα ανακαινίστηκε από την Μητρόπολη
Δυστυχώς οι κάτοικοι αλλά και οι περαστικοί αντικρίζουν εδώ και αρκετούς μήνες , καθημερινά τον κατεστραμμένο, ένα και μοναδικό δρόμο που περνά μέσα από τον οικισμό και τον συνδέει με τον κοντινότερο προορισμό που διαθέτει καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, καθώς ο οικισμός της Αγίας Θέκλας δεν έχει κανένα σημείο πώλησης.
Οι λιγοστοί κάτοικοι που ζουν εκεί και εκείνοι που τους επισκέπτονται, όπως καταγγέλλουν, έχουν "σπάσει" κυριολεκτικά τα αυτοκίνητά τους και κινδυνεύει καθημερινά και σοβαρά η σωματική τους ακεραιότητα, κυρίως εκείνων που οδηγούν δίκυκλα, ενώ εκτιμούν πως δεν είναι δύσκολο αλλά ούτε και δαπανηρό να επισκευαστεί.
Παρά το ότι μπορεί οι δημότες που μένουν στην Αγία Θέκλα να είναι λίγοι, πληρώνουν τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο που τους αναλογεί.
Το θέμα έφερε στο φως της επικαιρότητας ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, κ. Θεοδώρου Γεώργιος αναφέροντας :
"ΑΓΙΑ ΘΕΚΛΑ
Οικισμός του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Κοινότητας Ωρολογίου. Μήνες τώρα ο δρόμος (εσωτερική οδοποιία) και όχι μόνο, έχει τα μαύρα του τα χάλια. Δεν είναι τόσο δύσκολο ούτε δαπανηρό να επισκευαστεί. Άνθρωποι μένουν και εκεί, δημότες, που πληρώνουν δημοτικά τέλη και δημοτικό φόρο. Φροντίστε κύριε αντιδήμαρχε. Τι να κάνουμε, έχουν λίγες ψήφους αλλά έχετε υποχρέωση."

Οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Θέκλας επιβεβαίωσαν τα όσα κατέγραψε ο κ. Θεοδώρου, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάλειψη της δημοτικής αρχής και την επιτακτική ανάγκη επιδιόρθωσης, τόσο του οδοστρώματος όσο και του μικρού, άθλιου και εγκαταλελειμμένου κτηρίου που στεγάζει το αντλιοστάσιο της περιοχής της Αγίας Θέκλας.
 Η μόνη απάντηση όμως που παίρνουν είναι ο αντίλαλος των δικών τους διαμαρτυριών.