Εντυπωσιακή τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.Πρώτη στο στάδιο η Ελλάδα.


Μεγαλοπρεπής και εντυπωσιακή όπως αναμενόταν ήταν η τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο με την Ελληνική αποστολή να μπαίνει πρώτη στο Παλάτι του Πάγου.

 

Το αγωνιστικό κομμάτι ναι μεν έχει ξεκινήσει από τις 02/02 όμως η τελετή ήταν προγραμματισμένη για χτες 04/02 ενω η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 20/02. 

 

 Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι πρώτοι που γίνονται σε προγραμματισμένες ημερομηνίες από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊου αλλά θα γίνουν χωρίς ξένους θεατές και περιορισμένους ντόπιους για την μη εξάπλωση του ιού.

 

Η μασκότ των Αγώνων είναι ένα Πάντα που ονομάζεται  "Bing Dwen Dwen” , συμβολίζει την αντοχή και τη δύναμη της θέλησης των αθλητών. Είναι καλυμμένο με ένα κέλυφος πάγου, ενώ η καρδιά στην αριστερή παλάμη του συμβολίζει τη φιλοξενία της Κίνας.

 

 Οι πέντε αθλητές και αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα που θα αγωνιστούν στους Δρόμους Αντοχής.

 Οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου στο Αλπικό Σκι.

 

 Για πρώτη φορά διοργανώνονται Χειμερινοί Ολυμπιακοί στην Κίνα και τέταρτη στην Ασία μετά τις ιαπωνικές πόλεις Σαπόρο (1972) και Ναγκάνο (1998), καθώς και την Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας το 2018.

 

 Εννέα είναι οι χώρες στον κόσμο που θα έχουν φιλοξενήσει πλέον τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μετά τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρωσία, τον Καναδά και τη Νότια Κορέα.