Έπιασε τόπο η πρωτοβουλία της Προέδρου Οξυλίθου για την ενίσχυση των επαγγελματιών που πλήττονται από το κλείσιμο του δρόμου Στόμιο Πλατάνα

Θετική ανταπόκριση βρίσκει η πρόεδρος της κοινότητας Οξυλίθου κα Κλαίρη Κατσαρή από την πρώτη κιόλας  ενέργειά της, στην προσπάθεια που ξεκίνησε με στόχο να επιτύχει την οικονομική μέριμνα  της πολιτείας, ώστε να ενισχυθούν οι επαγγελματίες, για το διάστημα που θα παραμείνει κλειστό το οδικό δίκτυο στο τμήμα Στόμιο Πλατάνα λόγω των έργων που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την οριστική επισκευή του. Έργα που εκτιμάται πως θα διαρκέσουν έως και τέσσερα χρόνια, ενώ υπό συζήτηση φαίνεται να είναι το άνοιγμα του δρόμου για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, που ο αριθμός των  επισκεπτών στην περιοχή αλλά και όσων μεταβαίνουν στο νησί της Σκύρου  εκτινάσσεται. 
Με επιστολή προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γεώργιο Ζέρβα, τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά και τους συμβούλους, το οποίο πραγματοποιήθηκε  9 Φεβρουαρίου 2022, η  κα Κλαίρη Κατσαρή έθεσε το θέμα  για την Απαλλαγή οικονομικών επιβαρύνσεων από το δήμο για τα καταστήματα της περιοχής λόγω της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων στο δρόμο Στόμιο-Πλατάνα. 

Η πρόταση της  κας Κατσαρή έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση, παρουσία της Προέδρου να συζητηθεί αναλυτικότερα το αίτημά της. 

Μάλιστα το αίτημα  της κας Κατσαρή αποτέλεσε έναυσμα για τον αντιδήμαρχο δημοτικής ενότητας  Κύμης κ. Αλέξανδρο Θεοδώρου να προτείνει την ανάλογη στήριξη, στις επιχειρήσεις  που βρίσκονται στην παραλία της Κύμης  καθώς κι εκείνες θα επηρεαστούν με αρνητικό πρόσημο από το κλείσιμο του δρόμου.  Πρόταση που φάνηκε ευθύς εξαρχής να μην είναι αποδεχτή από τον δήμαρχο κ. Μπουραντά. 

 Εν συνεχεία η κα Κατσαρή όπως επισήμανε και στην εν λόγω επιστολή, απέστειλε  αίτημα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη  Σπανό και Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Κελαϊδίτη  καθώς και στους Βουλευτές του νομού,  ζητώντας την ενίσχυσή τους με μια μη επιστρεπτέα προκαταβολή.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των βουλευτών του ΚΚΕ, κου Μαρίνου και κου Μανωλάκου  που κατέθεσαν αναφορά με το κείμενο της Προέδρου, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα με θέμα την στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται από το κλείσιμο του δρόμου Στόμιο Πλατάνα.