Λήγουν 300.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού Δευτέρα 7/2Αύριο Δευτέρα 7η Φεβρουαρίου λήγει η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους  ενήλικες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και από αύριο θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί πολίτες που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να προσέλθουν, είχε δώσει παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από την 31η Ιανουαρίου έως και την 7η Φεβρουαρίου».

Για όσους δεν έχουν κάνει τρίτη δόση πρόσφατα άλλαξε ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης. Οι εμβολιασμένοι πρέπει να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι χρειάζονται θετικό μοριακό έλεγχο PCR για να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Από αύριο Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου όσοι ταξιδιώτες διαθέτουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό –έχει ισχύ 9 μηνών– δεν θα υποχρεούνται να κάνουν rapid ή PCR τεστ για να μπουν στην Ελλάδα. Το μέτρο αφορά στους εμβολιασμένους, ενώ για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, ισχύει ό,τι ίσχυε, δηλαδή θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για να μπουν στη χώρα.

Διατηρούνται σε ισχύ για ακόμη μια εβδομάδα τα υφιστάμενα μέτρα για την αποτροπή της διασπορά του νέου κοροναϊού ως και τη Δευτέρα 14η Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00.