Μαστογραφικοί Έλεγχοι – μέσω κινητής μονάδας - σε όλη την Περιφέρεια της Εύβοιας από την Αντικαρκινική Εταιρεία



Το Επιμελητήριο Εύβοιας, το ΣΑΜΕΕ (Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας), η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας, συνδιοργανώνουν σε Συνεργασία με το Παράρτημα Χαλκίδας της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Μαστογραφικούς Ελέγχους – μέσω κινητής μονάδας - σε όλη την Περιφέρεια του Νομού μας, αρχής γενομένης της πολυπαθούς περιοχής της Βορείου Ευβοίας.

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει, με τη συμμετοχή όλων μας, τη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας σε γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε Μαστογραφικό έλεγχο.

 

Το όλο πρόγραμμα θα έχει ως εξής : 

 

•          25  Φεβρουαρίου 2022  στα  Λ. Αιδηψού 

•          26  Φεβρουαρίου 2022  στη  Λίμνη   

•          27  Φεβρουαρίου 2022  στην Αγία Άννα

•          28  Φεβρουαρίου 2022 στην  Χαλκίδα

•          01   Μαρτίου       2022  στο  Αλιβέρι     

•          02   Μαρτίου       2022 στα   Νέα Στύρα             

 

Η πανδημία εδώ και δύο χρόνια απασχολεί το ευρύ ενδιαφέρον όμως ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί ακόμα, την πιο συχνή και επικίνδυνη νόσο, γι΄ αυτό δεν πρέπει να αποσυρθεί από το προσκήνιο του ενδιαφέροντος όλων μας.

Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί και οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την μείωση τους και την ελάφρυνση της επιβάρυνσης που προκαλεί ο καρκίνος σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο, είναι η πρωτογενής πρόληψη και η δευτερογενής πρόληψη (έγκαιρη διάγνωση).