Την Τρίτη 22/2 ο αντιπεριφερειάρχης Κελαϊδίτης για αυτοψία στις εργασίες του δρόμου Στόμιο Πλατάνα θα δώσει απαντήσεις για όσα οι κάτοικοι ανησυχούνΤην ερχόμενη Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και επιτόπια αυτοψία  στο μεγάλο έργο της οριστικής  επισκευής του πολύπαθου δρόμου Στόμιο Πλατάνα, στη Δημοτική Ενότητα Κύμης.  

Αναμένεται  ο κ. Κελαϊδίτης να δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις στις ανησυχίες που απασχολούν έντονα τους κατοίκους για την πορεία και την εξέλιξη των εργασιών.  Το τελευταίο διάστημα κυρίως  από την Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου που διακόπηκε η κυκλοφορία  των οχημάτων από το τμήμα του δρόμου όπου γίνονται τα έργα, έχει ως αποτέλεσμα όσοι μετακινούνται να περνούν μια σοβαρή ταλαιπωρία η οποία εκφράζεται μέσα από την ανησυχία των πολιτών. 

Ήταν γνωστά και αναμενόμενα τα προβλήματα που θα προέκυπταν  καθώς την ίδια κατάσταση βίωσαν και τον Απρίλιο του 2020 όταν κατόπιν εκτεταμένων κατολισθήσεων του βουνού, έκλεισε και πάλι το ίδιο τμήμα του δρόμου για μεγάλο διάστημα μέχρι τα συνεργεία να ολοκληρώσουν την απομάκρυνση των τεράστιων όγκων χωμάτων και βράχων.  

Ωστόσο σοβαρά προβλήματα παρουσιάζουν οι οδικοί άξονες που έχουν στην διάθεση τους όσοι μετακινούνται με τα ΙΧ τους ή βαρέου τύπου επαγγελματικά φορτηγά οχήματα. 

Μεγάλη είναι λοιπόν, η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αρκετά σημεία των παρακαμπτήριων δρόμων που χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιούνται τα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια, προβλεπόμενο χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί, για να ολοκληρωθεί το έργο και να δοθεί στην κυκλοφορία ο καινούριος παραλιακός δρόμος Στόμιο Πλατάνα.