ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ανέγερση Αρχαιολογικού Μουσείου στον ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥΟ ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ανέγερση Κτηρίου Φύλαξης, Συντήρησης και Έκθεσης (Μουσείο) των κινητών αρχαιολογικών ευρημάτων στον χώρο ιδιοκτησίας της ΔΕΗ.

Από την Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών Θερμοηλεκτρικών Έργων (ΔΚΜΘ) της ΔΕΗ Α.Ε., πραγματοποιήθηκε η προκήρυξη του έργου ανέγερσης του Αρχαιολογικού Μουσείου στο χώρο του ΑΗΣ Αλιβερίου στον Κάραβο.

Το εν λόγω Μουσείο θα φιλοξενεί και θα εκθέτει αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ήρθαν στο φως κατά την διάρκεια σωστικών ανασκαφών κατά την εκσκαφή ανέγερσης της Μονάδας Νο 5, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την φιλοξενία και άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων από τον ευρύτερο χώρο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που βρίσκονται στις αποθήκες μουσείων.

"Ως τοπικός υπεύθυνος κατασκευής της Μονάδας αυτής, εκείνη την εποχή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στην ΔΚΜΘ, οι οποίοι όπως πάντα με άοκνες προσπάθειες και επιστημονική γνώση, έφεραν σε πέρας το έργο αυτό." δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Αναγνώστου. 

eviaplan.blogspot.com