Αλεξάνδρα Θαλασσινού : "Το φυλλάδιο ενημέρωσης για την ανακύκλωση πρέπει να φτάσει στα χέρια των πολιτών πριν ξεκινήσουν τα πρόστιμα"- Δείτε το φυλλάδιο εδώ

 
  Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της μείζονος  αντιπολίτευσης  κα Αλεξάνδρα Θαλασσινού της ευαισθητοποιημένη πάντα στα θέματα που αφορούν το ευρύ κοινωνικό σύνολο και μάλιστα αυτά του περιβάλλοντος που αφορούν άπαντες, είναι εκείνη που  φρόντισε με τη βοήθεια συναδέλφου της εκπαιδευτικού που το επιμελήθηκε γραφιστικά, να δημιουργηθεί ένα όμορφο τρίπτυχο φυλλάδιο το οποίο θα εκτυπώσει ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου σε ανακυκλώσιμο χαρτί . 

  Στόχος του φυλλαδίου είναι να ξεκινήσει μια εκστρατεία ενημέρωσης στους μαθητές  σε όλα τα  σχολεία αλλά και στους δημότες γενικότερα. 
  Στα σπίτια τους, στους καταστηματάρχες, στις επιχειρήσεις και στις δημόσιες υπηρεσίες και όπου αυτό είναι εφικτό. 
   Στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής, συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ο κανονισμός καθαριότητας για το Δήμο Κύμης Αλιβερίου,  από τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Μαστροκώστα ο οποίος είναι παράλληλα  αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ενέργειας μαζί με τα μέλη της επιτροπής. Η κα Θαλασσινού παρακολουθώντας την συνεδρίαση χωρίς να είναι μέλος αυτής,  πήρε άμεσα  την πρωτοβουλία  και κατόπιν συγκατάθεσης  και του Προέδρου, για την δημιουργία του φυλλαδίου. 
   Η επιβολή των προστίμων είναι πλέον επιβεβλημένη να εφαρμοστεί από τους δήμους της χώρας και η έγκαιρη ενημέρωση των δημοτών είναι μονόδρομος όπως σκέφτηκε  η κα Θαλασσινού και μάλιστα πριν φτάσουμε στα πρόστιμα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ενημερωθούν οι πολίτες αποτελεσματικά ξεκινώντας από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου. 
 "Το φυλλάδιο ενημέρωσης για την ανακύκλωση πρέπει να φτάσει στα χέρια των πολιτών πριν ξεκινήσουν  τα πρόστιμα" ανέφερε χαρακτηριστικά στο eviaxpress.gr η επικεφαλής κα Θαλασσινού. 

  Μάλιστα η κα Θαλασσινού δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει, στη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου  της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2022 πως η δημιουργία αυτού του φυλλαδίου αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η δημοτική παράταξη "Δήμος για Όλους" στην οποία ηγείται,  δεν κάνει στείρα αντιπολίτευση. Αντιθέτως έχει και καταθέτει προτάσεις και κάνει σκληρή καθημερινή δουλειά για πολλά και σοβαρά θέματα που αφορούν τους δημότες με άοκνο ενδιαφέρον και αγάπη γι’ αυτό τον τόπο και με κάθε δυνατό τρόπο. 
 Όπως για παράδειγμα η προστασία της υγείας μας, του φυσικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των δημοτών.
Όπως μπορείτε να δείτε στο φυλλάδιο, που σας παραθέτουμε πιο κάτω, με τις οδηγίες κανόνων καθαριότητας έχει πάρει κιόλας την αρχική μορφή ενώ όπως όλα δείχνουν η δημοτική αρχή θα περάσει γρήγορα στην εκτύπωση διότι δυστυχώς σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας τα ποσοστά απορριμμάτων που ανακυκλώνονται στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, είναι συντριπτικά χαμηλά και η καμπάνια ενημέρωσης επιβάλλεται να "τρέξει" γρηγορότερα.  
Είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πόσο ευανάγνωστο είναι το φυλλάδιο, ευχάριστο και συνεπώς πόσο πιο εύκολα θα πετύχει τον στόχο του, να αφομοιωθούν  αποτελεσματικότερα από τους δημότες οι  τρόποι με τους οποίους θα διαχειριστούν έξυπνα, γρήγορα και σωστά τα απορρίμματα τους ανά πάσα στιγμή της καθημερινότητας.