Αναβλήθηκε η δίκη Θωμά για τις 18 Οκτωβρίου 2022

 Κωλύματα παρουσίασαν στην πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Θωμά και οι δυο πλευρές των συνηγόρων υπεράσπισης και πολίτικης αγωγής ,καθώς ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, ο δήμαρχος κύριος Αθανάσιος Μπουραντάς δήλωσε ασθενής λόγω κορονοϊού. Έτσι  ζητήθηκε διακοπή της δίκης, η οποία  είχε οριστεί για σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022 κατόπιν ανάκλησης της Εισαγγελίας Εφετών τελευταίας απόφασης του σεβαστού δικαστηρίου, για την αναβολή της  στις 24 Ιανουαρίου 2023.

Η έδρα αποσύρθηκε προκείμενου να συσκεφτεί και κατά την επιστροφή της πριν ανακοινώσει την απόφαση της , τέθηκε θέμα ομόφωνα από τους συνηγόρους υπεράσπισης όλων των κατηγορούμενων , σχετικά με την αίτηση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασης του δικαστηρίου για την αναβολή της δίκης.

Προσήλωση απαράδεχτη, στην κλήτευση σε μια γνωστή σύνθεση του δικαστηρίου κλήτευση μαρτύρων ενώ είχε δοθεί ημερομηνία αναβολής ζητώντας την ανάκλησης αυτής και προτείνοντας την εκδικάσει του πλημμελήματος ξεχωριστά από το υπόλοιπο βούλευμα.

Η πολιτική αγωγή εμφανίστηκε με διαφορετικές θέσεις καθώς ο δικηγόρος κ.Περάκης αποδέχτηκε ότι δεν είναι σύννομη η κλήση των μαρτύρων και η ανάκληση της απόφασης προτείνοντας ως ημερομηνία της δίκης την 24η Ιανουαρίου 2023. Ο δικηγόρος κ.Ζέρβας ζήτησε την συνολική εκδίκαση των πλημμελημάτων και του βουλεύματος και έκρινε ορθή την ανάκληση της αναβολής της δίκης.

Η έδρα διέκοψε και πάλι για να συσκεφτεί εκ νέου. Αποφασίζοντας και ανακοινώνοντας τελικά τον ορισμό της ημερομηνίας εκδίκασης, στις 18 Οκτωβρίου 2022 καθώς  επίσης ανακοινώθηκε η απόφαση διαχωρισμού του πλημμελήματος και το παρέπεμψε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας.