Η Ενορία Περιβολίων Καρυστίας χαιρετίζει την λαμπρή Πανήγυρη της Εθνικής και Θρησκευτικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το διήμερο 24-25 Μαρτίου 2022

 

Η Ενορία Περιβολίων Καρυστίας αναφέρει :
Στον εσπερινό είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχτούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ.
Ευχαριστούμε πολύ τους Ιερείς που συλλειτούργησαν στον Πανηγυρικό Εσπερινό, τον π. Νικόδημο Τσιμογιάννη Ιεροκήρυκα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και προϊσταμένο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, τον π. Γεώργιο Γιαννούλη Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Λουκά, τον π. Ευάγγελο Βογιατζή Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου, τον π. Αναστάσιο Γανωτή Εφημέριο της γειτονικής ενορίας Νεοχωρίου, τον Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως μας π. Στυλιανό Πεταχτή και τον Εφημέριο της Ενορίας μας π. Παναγιώτη Καρακίτσο.
Ευχαριστούμε επίσης τους πολιτικούς άρχοντες, τον αξιότιμο Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Ευάγγελο Κούκουζα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Περιφερειάρχη κο. Φάνη Σπανό, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας Κύμης - Αλιβερίου κο. Γεώργιο Ζέρβα, τους Αντιδημάρχους κο. Γεώργιο Κότσαρη και κο. Νικόλαο Μαστροκώστα, την αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου κα. Μαρία Σαμαρά - Μπότη, τον πρόεδρο της κοινότητας Αλιβερίου και τέως υποψήφιο βουλευτή κο. Γεώργιο Παπαδιόχο, καθώς τον πρόεδρο του τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου κο. Γεώργιο Τζάνη, όλα τα μέλη των γειτονικών Εκκλησιαστικών συμβουλίων που παρευρέθηκαν και τίμησαν την Θεοτόκο αλλά και τους πιστούς που με κατανυκτική συμπεριφορά παρακολούθησαν τις Λατρευτικές Συνάξεις.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων " Το Όραμα" όπου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας μας Περιβολίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο "Το Όραμα" παρέθεσε εόρτιο κέρασμα με τσάι, νηστίσιμα γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Στη συνέχεια με την ευχή του Μητροπολίτη, η χορωδία του Ναού τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι τα δώδεκα ευζωνάκια, προκαλώντας συγκίνηση και χαρά στους παρευρισκόμενους.
Το αναλόγιο μετά την ευγενή πρόσκληση του υπευθύνου της Ενορίας και Αναγνώστου κ. Αναστασίου Ρέτσα στόλισε ο βυζαντινός χορός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου υπό την διεύθυνση του κ. Χαράλαμπου Μαζαράκη, με ιεροψάλτες τον κ. Ιωάννη Γανωτή, τον κ. Γεώργιο Σαλταρίκο και τον κ. Αντώνιο.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Παναγιώτη Καρακίτσο, ενώ στο Ιερό Αναλόγιο έψαλε ο διάκονος του Ιερού Βήματος του Ναού κ. Δημήτριος Ρέτσας.
Η Δοξολογία τελέσθηκε με την τιμητική παρουσία, λόγω της ημέρας, των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Συκιών της Κοινότητας μας Αχλαδερής, όπου μαζί με τους διδασκάλους και τους γονείς παρακολούθησαν την Επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων των Πεσόντων από τον Αντιπρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου κο. Αναστάσιο Χ. Ρέτσα και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβολίων Ευβοίας "Το Όραμα" κο. Αποστολόπουλο Ιωάννη.
Αισθητή η απουσία για ακόμη μια χρονιά των μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας μας από τις Λατρευτικές Συνάξεις και από την κατάθεση Στεφάνων, προς τιμήν των Ηρώων.
Ευχαριστούμε πολύ την Δημοσιογράφο κ. Σταματούλα Λεβέντη, επίτιμο μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου "Όραμα" για την φωτογραφική κάλυψη της Ιεράς μας Πανηγύρεως.
Ευχόμαστε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι βοηθός όλων και του χρόνου με Υγεία.