"Κοκορομαχίες" στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κύμης Αλιβερίου - Ομόφωνα η αντιπολίτευση καταγγέλλει τον Νίκο Αγγελή στην Αποκεντρωμένη [ΒΙΝΤΕΟ]

 


"Κοκορομαχίες" χαρακτήρισε ο κ. Ζέρβας Γεώργιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, τα όσα συνέβησαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ την Δευτέρα 21//3/22, με αιχμή του δόρατος για ακόμη μία φορά την συμπεριφορά και τα όσα δημόσια εκφράζει συχνά ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου κου. Μπουραντά, κ. Νίκος Αγγελής.

  Ένας ακόμη γραπτός σχολιασμός στο διαδίκτυο από τον κ. Αγγελή, όπου κατά τον προσφιλή του τρόπο, υποτιμητικά, μιλώντας επώνυμα, με υβριστικό και άκρως προσβλητικό ύφος, θίγοντας τουλάχιστον πέντε (5) άτομα.

  Ένα από αυτά, είναι ο δημοτικός σύμβουλος της "Λαϊκής  Συσπείρωσης",  κ. Κώστας Καρτελιάς, τον οποίο αναφέρει ως  ελεεινό,  ψυχρό εκβιαστή και ψεύτη. Για  πολλοστή φορά, το θέμα ήρθε προ ημερησίας στο Δ.Σ  από τον  επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστα Κέκη. 

Το εν λόγω σχόλιο, που κάνει από τα πρώτα του λεπτά,  γύρους στα κινητά των δημοτών, είναι το ακόλουθο : 


Γράφει ο Νίκος Αγγελής :
"Άκη Θεοφανίδη έγινες ίδιος η μάνα σου στον τρόπο που δημοσιογραφείς
Θα χρησιμοποιήσω σήμερα μια φωτογραφία με φωτομοντάζ σατυρικού χαρακτήρα για να σχολιάσω την εφημερίδα ευβοϊκή Γνώμη που εδώ και δυο χρόνια βάζει μια φωτογραφία μου στην οποία είμαι αξύριστος λόγω πένθους και η οποία δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα μου. Είναι γνωστή εδώ και χρόνια αυτή η τακτική της συγκεκριμένης φυλλάδας στην οποία αρχισυντάκτης είναι η Γωγώ Θεοφανίδη..
Πίστευα ότι δίνοντας τα ηνία στον Γιό Θεοφανίδη Ακη αυτή η κουτοπονηριά να βάζεις φωτογραφίες στις οποίες ο άλλος φαίνεται σε κακή κατάσταση θα είχε εκλείψει.. Ίδιο είναι και το σκεπτικό για τις φωτογραφίες του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου που χρησιμοποιούν καθώς και για όποιον η εφημερίδα αντιπαθεί..
Αρα λοιπόν ή στην εφημερίδα κάνει κουμάντο ακόμα η θεοφανίδαινα η ο Άκης έχει γίνει ίδιος η μάνα του στην άσκηση της δήθεν δημοσιογραφίας. Εξού και η φωτογραφία με την περούκα της μάνας του.
Αυτή η φωτογραφία που βάζουν στην φυλλάδα του και είμαι αξύριστος, τραβήχτηκε χωρίς την έγκριση μου σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον Χρήστο Παθούλα που με φωτογραφικό φακό μακρινής απόστασης φωτογραφίζει οποιονδήποτε νομίζει… κατά παράβαση της νομοθεσίας που πλέον με τα προσωπικά δεδομένα απαιτεί έγκριση του φωτογραφιζόμενου.
Την ίδια τακτική είχε χρησιμοποιήσει ο Παθούλας και στην Αμάρυνθο όταν φωτογράφισε τον δημοσιογράφο Βαξεβάνη που ήταν με το ανήλικο παιδί του με αποτέλεσμα να φάει μερικές ξυλιές σε δημόσιο χώρο.
Δεν θα κάνω μήνυση στην εφημερίδα για την παραβίαση της χρήσης της εικόνας μου που αποτελεί μέρος της προσωπικότητας μου.. όπως δεν έκανα μήνυση για ένα σωρό συκοφαντίες που έχει γράψει η Ευβοϊκή γνώμη εναντίον μου από τότε που ξεκίνησε να εργάζεται εκεί ο πρώην συνεργάτης και νυν (και αεί) φίλος του Δημήτρη Θωμά, κύριος Κοσμάς Σορόπουλος..
Αυτή η φυλλάδα έχει γράψει για εμένα ότι δήθεν αποκάλεσα γιάφκα ένα μαγαζί στο Αλιβέρι χωρίς να έχω αναφέρει ούτε όνομα ούτε πόλη σε ένα σχολιασμό μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…
Μάλιστα το έγραψε ενώ είχε ξεκινήσει συνεργασία με το Σορόπουλο ο οποίος είχε αποκαλέσει γιαφκα το δήμο Κύμης Αλιβερίου (!!!) και κανείς δεν του είπε ποτέ τίποτα… Αυτή η φυλλάδα έγραψε συκοφαντικά για εμένα ότι δήθεν εκβίασα τον Καρτελιά ο οποίος ήταν ένας ελεεινός τύπος που με εκβίαζε εν ψυχρώ..
Και έγραψαν ένα κείμενο πέρα για πέρα συκοφαντικό για το πρόσωπό μου χωρίς να σηκώσουν ένα τηλέφωνο και να με ρωτήσουν ..Τι είναι αυτά που λέει ο Καρτελιάς για σένα;;;
Θεώρησαν δεδομένα και αληθινά μόνο αυτά που είπε ο Ψεύτης ο Καρτελιας και εγώ που θιγόμουνα ούτε ερωτήθηκα….
Αν αυτό έχει καμιά σχέση με δημοσιογραφία εγώ του χρόνου είμαι ρούκι στο NBA (Εν Μπι έι) με συμβόλαιο καλύτερο από του Αντετοκούνμπο….
Και δεν έκανα μια μήνυση στη φυλλάδα να την κάνω να πληρώσει για τις ανοησίες της γιατί έχω αποφασίσει με αυτούς τους ανθρώπους να μην έχω ούτε καλημέρα… να μην χρειαστεί ούτε να τους δω μπροστά μου…
Υ.Γ. Πάλι πέταξα σήμερα ένα ευρώ και τριάντα λεπτά

Αίσθηση προκάλεσε βέβαια η τοποθέτηση του κου Αγγελή ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος παρουσίασε  τον εαυτό του ως "αθώα περιστερά" και "θύμα  συμπεριφορών που τον μάχονται από το 2018 στο Αλιβέρι", παίζοντας έτσι με την νοημοσύνη των δημοτών που δεν  φαίνεται να ξεχνούν τα κείμενα που έγραφε σαν δημοσιογράφος και την δριμύτατη πολλές φορές, ντροπιαστική κριτική που ασκούσε σε δημόσια πρόσωπα. Ούτε έχουν ξεχάσει τις πολυπληθείς  υβριστικές επιθέσεις του Αγγελή κατά των αντίθετα πολιτικά προσκείμενων πολιτών και άλλων, μέσω  διαδικτύου από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα, όπως και τα  άσχημα απροκάλυπτα  "χτυπήματα" κατά επαγγελματιών της περιοχής, τις σφοδρές συγκρούσεις  κατά συναδέλφων του (όπως φαίνεται και στο παραπάνω κείμενο), και τέλος το άγριο "ξύλο" που έριξε σε συνάδερφό του, δημόσια στην παραλία της Χαλκίδας με τον οποίο βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε ατέρμονη αντιδικία αλλά και τις αλλεπάλληλες μηνύσεις που καταθέτει "μανιωδώς" κατά παντώς "διαφορετικού",  τις οποίες όπως ο ίδιος δήλωσε στο εν λόγω συμβούλιο, θα αυξήσει προφανώς αφού, θα καταθέτει μήνυση για όποιον αναφέρει το όνομά του. 

Αντιθέτως,  οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, ξέχασαν πως οι ίδιοι καταδικάζουν απερίφραστα και βαρυγκομισμένα την συμπεριφορά του Νίκου Αγγελή όταν είναι δια ζώσης με τους δημότες που τους εκφράζουν παρόμοια παράπονα. 

Μάλιστα δεν είναι λίγοι οι αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι και πρόεδροι που έχουν ζητήσει επανειλημμένα από τον δήμαρχο την άμεση απομάκρυνση του Νίκου Αγγελή από τον δήμο γιατί τους εκθέτει ανεπανόρθωτα και τους φέρνει με την άσχημη συμπεριφορά τους σε θέση να απολογούνται οι ίδιοι έναντι των πολιτών, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων.

Αρνητική εντύπωση έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής που έσπευσαν υψώνοντας τον τόνο της φωνής τους και καταπατώντας τον κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου και προσπάθησαν μάταια να κλείσουν άρον άρον το θέμα. Για ακόμη μια φορά άριστα διαβασμένος ο π. δήμαρχος  Θωμάς απλά ανάγνωσε τον κανονισμό,  κι έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία του Δ.Σ και το θέμα τέθηκε προς συζήτηση. Τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής και σύσσωμη η αντιπολίτευση ψήφισε τελικά να σταλεί  καταγγελία κατά  του Νίκου Αγγελή στην  Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 


Ωστόσο για ακόμη μια φορά οι θεατές του δημοτικού συμβουλίου, διέκριναν ξεκάθαρα πως ο Νίκος Αγγελής εκφράζει τον Θανάση Μπουραντά.

  Οι μάσκες ξανά έπεσαν καθώς  ο δήμαρχος Θανάσης  Μπουραντάς στήριξε για μια ακόμη φορά τον Νίκο Αγγελή, επιβεβαιώνοντας ότι όσα κάνει, γράφει και όσα λέει ο σύμβουλός του, τελούν υπό την απόλυτη έγκρισή του.
 Έτσι απαντάται και αυτό που διερωτώνται  
συμπολίτευση και αντιπολίτευση γιατί ο δήμαρχος δεν απαιτεί από τον σύμβουλό του, να περιοριστεί στα καθήκοντά του στο γραφείο τύπου του δήμου και να μην σχολιάζει  δημοτικούς συμβούλους, ούτε φυσικά να μην τους επιτίθεται φραστικά.
Η πρόσφατη πρόσληψη επιπλέον επικοινωνιολόγου συμβούλου του δημάρχου, δείχνει ότι η αποστολή του Νίκου Αγγελή είναι αυτή ακριβώς που υπηρετεί. Αυτό του ζητάει ο δήμαρχος και αυτό του παρέχει εκείνος κι ας παραπονούνται τα τελευταία τρία χρόνια οι αντιδήμαρχοι για την έλλειψη σωστής ενημέρωσης των πολιτών για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Τα αρνητικά που επισημαίνουν οι δημότες είναι δύο : 
Το μισθό του Νίκου Αγγελή πληρώνουν οι δημότες και δικαιούνται ενημέρωση και σεβασμό από το γραφείο τύπου του Δημάρχου, είτε ανήκουν στην παράταξη του Θανάση Μπουραντά, είτε στις παρατάξεις του Δημήτρη Θωμά, της Αλεξάνδρας Θαλασσινού και του Κώστα Κέκη 
Και δεύτερον, θεωρείται ανέντιμο ένας δήμαρχος να μην είναι δήμαρχος για όλους όπως έχει υποχρέωση, αλλά δήμαρχος για όσους θεωρεί υποστηρικτές του για την δική του προσωπική ανάγκη πολιτικής επιβίωσης, κάτι που πολλοί επισημαίνουν ως πρόκληση 

ΒΙΝΤΕΟ  Απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο 21/3/22 από την στιγμή που ο Κ. Κέκης θέτει το θέμα "Αγγελή", μέχρι και την τελική απόφαση του σώματος.