Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην εορτή του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ΠεριβολίωνΜε μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων, την παραμονή της εορτής Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ και των ιερέων π. Νικοδήμου Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως και προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, ο π. Γεώργιος Γιαννούλης Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Λουκά, ο π. Ευάγγελος Βογιατζής Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Ιωάννου, ο π. Αναστάσιος Γανωτής Εφημέριος της γειτονικής ενορίας Νεοχωρίου, ο π. Παναγιώτης Καρακίτσος Εφημέριος της Πανηγυριζούσης Ενορίας Περιβολίων και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.
Πλήθος πιστών συμμετείχε στην λατρευτική σύναξη στην οποία παρίστατο ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Ευάγγελος Κούκουζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Ζέρβας, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Κύμης Αλιβερίου κ. Γεώργιος Κότσαρης και κ. Νικόλαος Μαστροκώστας, η αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα. Μαρία Σαμαρά Μπότη, ο πρόεδρος της κοινότητας Αλιβερίου κ. Γεώργιος Παπαδιόχος, ο πρόεδρος του τμήματος Ευβοϊκών Σπουδών Αλιβερίου κ. Γεώργιος Τζάνης και μέλη εκκλησιαστικών συμβουλίων γειτονικών Ιερών Ναών..

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, οι Ιερείς, οι επίσημοι και οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του πολιτιστικού Κέντρου Περιβολίων, όπου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας Περιβολίων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Το Όραμα" και ο Πρόεδρος του κ. Ιωάννης Αποστολόπουλος προσέφεραν τσάι και γλυκίσματα.
Μετά το κέρασμα με την ευχή του Μητροπολίτη η χορωδία του Ναού τραγούδησε το παραδοσιακό τραγούδι τα δώδεκα ευζωνάκια, προκαλώντας συγκίνηση και χαρά στους παρευρισκόμενους.

Το αναλόγιο στόλισε ο βυζαντινός χώρος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου υπό την διεύθυνση του κ. Χαράλαμπου Μαζαράκη, με ιεροψάλτες τον κ. Ιωάννη Γανωτή, τον κ. Γεώργιο Σαλταρίκο και τον κ. Αντώνιο.

Τις όλες προετοιμασίες και την επιμέλεια για την Ιερά Πανήγυρη είχε αναλάβει ο υπεύθυνος κ. Ρέτσας Αναστάσιος σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.